Nærmiljøhuset i Homansbyen

I nærmiljøhuset finner du flere lavterskeltilbud for innbyggere i Homansbyen. Alt vi tilbyr på huset er gratis. Du kan også leie lokaler i nærmiljøhuset.

Om nærmiljøhuset

Trenger du hjelp med noe? Ønsker du å snakke med en nærmiljøarbeider? Lurer du på hva bydelen kan tilby? Eller har du en idé og ser et behov i nærmiljøet? Kom gjerne innom nærmiljøhuset.

Huset er ment å være en arena hvor innbyggere i Homansbyen kommer raskere i kontakt med bydelens tjenester. Det skal være et sted hvor innbyggerne kan sosialisere seg og delta på gratis lavterskelaktiviteter.

Nærmiljøhuset består av to etasjer. I første etasje er det åpen barnehage. I andre etasje er det et stort møterom, flere sittesoner og eget kontor til bydelens ansatte.

Våre tilbud

Åpen barnehage

Åpen barnehage er en møteplass der foreldre kan få støtte og bygge nettverk. Mer informasjon om Homansbyen åpen barnehage.

Leksehjelp for ungdommer

Tilbudet er for elever fra 4. klasse til og med videregående skole og holdes på nærmiljøhuset. Elevene får tilbud om ukentlige en-til-en timer.

Rådgivning og veiledning

Du kan komme til oss for råd eller hjelp, for deg selv eller ditt barn. Vi gir deg informasjon om fritidsaktiviteter, språkkurs og andre tilbud og tjenester fra bydel eller frivillige organisasjoner.

Aktiviteter for barn og voksne

Vi har ulike sosiale møter, avhengig av interesser og behov. For eksempel: strikkekafe, nettverkstreff for foreldre som er nye i Norge. Her kan du treffe naboene dine, ha det hyggelig, ta en matbit, stifte nye bekjentskaper og få nyttig informasjon.

Du får informasjon om arrangementer på Instagram-siden homansbyen og i Homansbyen-delen av Min Bydel-appen. Appen laster du ned der du pleier å laste ned apper.

Leiemuligheter

Nærmiljøhuset har to store møte- og aktivitetsrom til gratis utlån. Du kan låne lokalene fredag kl. 16:00 til 21:00 og lørdag/søndag kl. 09:00 til 21:00.

Begge rommene har plass til 25 personer, og er utstyrt med smarttavle, stoler, bord og kjøkken.

Hvem kan låne huset gratis?

Vi låner gratis ut til:

  • Enkeltarrangementer som barnebursdager, kurs og andre samlinger
  • Lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger og nabolagsinitiativer i Bydel Frogner

Kriterier for å låne huset gratis

Alle forespørsler om utlån vurderes etter interne retningslinjer, men prioriterer aktiviteter for barn og unge i Homansbyen. Aktiviteten må også være inkluderende og gratis for alle som deltar. Vi har også nulltoleranse for alkohol og annen rus.

Hva er du ansvarlig for?

  • Å sette av tid til forberedelser og opprydding når du søker om å låne lokalet.
  • Rommet skal ryddes tilbake slik det var da du kom.
  • Kjøkken og fellesarealer skal være ryddige og klare for bruk av andre.

Når du huker av for å ha lest og forstått vilkårene i bookingløsningen vår, aksepterer du vilkårene på vegne av organisasjonen eller som privatperson. Når søknaden er godkjent, gjelder disse vilkårene.

Sikkerhets- og branninstrukser, ordensregler og bruk av rommene

Når du får svar fra oss, avtaler vi et tidspunkt for å gå gjennom bruksanvisning, ordensregler og branninstruks for det aktuelle møte- eller aktivitetsrommet.

Hvordan låne lokalet?

Du kan sende en søknad for å låne rom hos oss. Du får svar på søknaden i løpet av 5-7 arbeidsdager. Blir søknaden godkjent får du tilgang til å låse deg inn i bygget med den digitale nøkkelen «Oslonøkkelen».

Den som skal åpne døren må:

  1. Laste ned appen «Oslonøkkelen» i App Store eller Google Play
  2. Gå til «Mine bookinger» og følg instruksjonene der. Dersom «Mine bookinger» ikke vises, må appen oppdateres. Mer informasjon om hvordan Oslonøkkelen lastes ned og brukes finner du her.

Hvis du ikke kan bruke «Oslonøkkelen», finner vi andre alternativer.

Finn ledige tidspunkt og send søknad

Hvordan behandler vi dine opplysninger?

Innlogging til vår bookingløsning skjer via ID-porten. Vi tar kun vare på navnet ditt og dine kontaktopplysninger og behandler opplysningene i forbindelse med tildeling av ønsket tid. Les mer om hvordan Oslo kommune behandler dine personopplysninger.

Har du spørsmål?

Send oss en epost homansbyprosjektet@bfr.oslo.kommune.no

Kontakt

Telefon
22 60 84 40
E-post
homansbyprosjektet@bfr.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Hegdehaugsveien 19
0352 Oslo