Nærmiljøhuset i Homansbyen

I nærmiljøhuset finner du flere lavterskeltilbud for innbyggere i Homansbyen. Alt vi tilbyr på huset er gratis. Du kan også leie lokaler i nærmiljøhuset.

Om nærmiljøhuset

Trenger du hjelp med noe? Ønsker du å snakke med en nærmiljøarbeider? Lurer du på hva bydelen kan tilby? Eller har du en idé og ser et behov i nærmiljøet? Kom gjerne innom nærmiljøhuset.

Huset er ment å være en arena hvor innbyggere i Homansbyen kommer raskere i kontakt med bydelens tjenester. Det skal være et sted hvor innbyggerne kan sosialisere seg og delta på gratis lavterskelaktiviteter.

Nærmiljøhuset består av to etasjer. I første etasje er det åpen barnehage. I andre etasje er det et stort møterom, flere sittesoner og eget kontor til bydelens ansatte.

Våre tilbud

Åpen barnehage

Åpen barnehage er en møteplass der foreldre kan få støtte og bygge nettverk. Mer informasjon om Homansbyen åpen barnehage.

Leksehjelp for ungdommer

Tilbudet er for elever fra 4. klasse til og med videregående skole og holdes på nærmiljøhuset. Elevene får tilbud om ukentlige en-til-en timer.

Rådgivning og veiledning

Du kan komme til oss for råd eller hjelp, for deg selv eller ditt barn. Vi gir deg informasjon om fritidsaktiviteter, språkkurs og andre tilbud og tjenester fra bydel eller frivillige organisasjoner.

Aktiviteter for barn og voksne

Vi har ulike sosiale møter, avhengig av interesser og behov. For eksempel: strikkekafe, nettverkstreff for foreldre som er nye i Norge. Her kan du treffe naboene dine, ha det hyggelig, ta en matbit, stifte nye bekjentskaper og få nyttig informasjon.

Du får informasjon om arrangementer på Instagram-siden homansbyen og i Homansbyen-delen av Min Bydel-appen. Appen laster du ned der du pleier å laste ned apper.

Leiemuligheter

Nærmiljøhuset har to møterom til gratis utlån. Det er nulltoleranse for alkohol og annen rus. Du kan låne lokalene fredag kl. 16:00-21:00 og lørdag - søndag kl. 09:00-21:00.

Hvem kan låne lokalet?

Vi låner gratis ut til:

 • Frivillige organisasjoner i Bydel Frogner

 • Enkelt arrangementer; som barnebursdager, kurs og andre samlinger

Kapasitet og fasiliteter

1. etg - 25 personer
2. etg - 25 personer

Lokalene på nærmiljøhuset er utstyrt med:

 • Smarttavle

 • Stoler

 • Bord

 • Toaletter

 • Kjøkken

Hvordan låne lokalet?

Du kan sende en booking forespørsel for å låne rom hos oss. Du får svar på forespørselen om
bookingen i løpet av 1-3 arbeidsdager. 

Send forespørsel om å låne lokaler (logg inn)

Når din bookingforespørsel blir godkjent, får du tilgang til å låse deg inn i bygget med appen og den digitale nøkkelen Oslonøkkelen.

Den som skal åpne døren må:

 1. Laste ned appen «Oslonøkkelen» i App Store eller Google Play
 2. Gå til «Mine bookinger» og følg instruksjonene der. Dersom «Mine bookinger» ikke vises, må appen oppdateres. Mer informasjon om hvordan Oslonøkkelen lastes ned og brukes finner du her.

Hvis du ikke har smarttelefon eller har andre gode grunner til ikke å bruke Oslonøkkelen, må du ta kontakt med lokalet og høre om de tilbyr alternativer.

Kriterier

 • Vi prioriterer aktiviteter for barn og unge

 • Lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger og nabolagsinitiativer med forankring
  i Bydel Frogner, som ønsker å arrangere aktiviteter og tilbud til beboere i nabolag

 • For gratis lån av lokaler må aktiviteten være av lavterskel karakter, inkluderende, kostnadsfritt for deltakere og åpen for alle

Retningslinjer

 • Når låntaker i vårt bookingsystem huker av for å ha lest og forstått vilkårene, aksepteres
  vilkårene på vegne av organisasjonen eller som privatperson. Vilkårene gjøres gjeldende så snart forespørselen er godkjent av utlåner

 • Husk å sette av tid til forberedelser og opprydding når du registrerer ønsket tid

Leietakers ansvar

Generell opprydning etter bruk:

 • Rommet skal se ut som vist på møbleringsplanen

 • Kjøkken og fellesarealer skal være klare og ryddige for neste aktør

Sikkerhet- og branninstrukser, ordensregler og bruk av rommene

Det skal avtales med låntaker om tidspunkt for å gå gjennom bruksanvisning, ordensregler og branninstruks for det aktuelle møte- eller aktivitetsrommet.

Hvordan behandler vi dine opplysninger?

Innlogging til vår bookingløsning skjer via ID-porten. Vi tar kun vare på navnet ditt og dine kontaktopplysninger. Administrasjonen ved lokalet vil behandle dine opplysninger i forbindelse med tildeling av ønsket tid. 

Les mer om hvordan Oslo kommune behandler dine personopplysninger.

Kontakt

Telefon
22 60 84 40
E-post
homansbyprosjektet@bfr.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Hegdehaugsveien 19
0352 Oslo