Bli frivillig

Å være frivillig er en fin måte å være med i et fellesskap, få nye venner, bygge nettverk og bidra til noe meningsfullt. Det finnes mange forskjellige tilbud for deg som ønsker å være frivillig i Oslo.

Slik blir du frivillig

Ønsker du å bli frivillig finnes det mange ulike kanaler man kan bruke for å finne aktiviteter og tilbud innen kultur, idrett, integrering, helse og omsorg m.m. Du kan finne informasjon lokalt ved å kontakte din bydel, en lokal frivilligsentral, ditt lokale bibliotek, langtidshjem eller seniorsenter. Du kan også finne oppdrag ved å søke på frivillig.no eller ungfritid.no.

Bydelene

Her finner du en oversikt over alle kontaktpersonene i de 15 bydelene som jobber med frivillighet. Finn din bydel og send en henvendelse til kontaktpersonen, de vil kunne veilede deg videre om deres lokale aktiviteter og tilbud.

Kontaktpunkter for frivillighet i bydelene

Frivilligsentralene

Frivillighetssentralene tilbyr en stor variasjon tilbud og aktiviteter, med mange muligheter for å bidra som frivillig.

Under finner du informasjon om frivillighetssentralene i Oslo. Søk deg frem til din lokale frivillighetssentral. Der finner du lenke til hjemmesiden med informasjon om hvordan du kan bli frivillig og hvem du kan kontakte.

Les om frivilligsentralene i Oslo

Langtidshjem og helsehus i Oslo

Langtidshjem og helsehus samarbeider med nærmiljøet og frivilligheten for at beboerne skal kunne opprettholde interesser og aktiviteter som tidligere, og for at sykehjemmet skal være et sted man kan bidra som frivillig. Aktiviteter er tilrettelagt etter ønsker, behov og hva som er mulig for beboerne å delta på. Det kan være alt fra dagligdagse aktiviteter som vanning av blomster, hagearbeid, gåtur, sykkeltur og vaffelsteking til å bidra inn i mer organiserte aktiviteter som skjer jevnlig som maleklubb, spillklubb, danseklubb, fotballklubb, leseklubb, musikklubb, turgruppe og lørdagskafe.

Ta gjerne kontakt med langtidshjemmet som ligger nær deg og spør etter frivilligkoordinator for en prat dersom det er noe du ønsker å bidra med av aktiviteter.

Se oversikt over alle sykehjem i Oslo

Seniorsenter

Oslo kommune har 37 møteplasser for seniorer fordelt rundt om i byen. Møteplassene er åpne treffsted i nærmiljøet for deg som ønsker å delta på ulike aktiviteter, eller bare komme innom for et besøk. Sentrene ønsker å være arenaer for ny kunnskap, trivsel, mangfold og sosialt fellesskap. Her kan du bidra som frivillig ved å arrangere aktiviteter eller gjøre andre oppgaver.

Kontakt seniorsentrene direkte for mer informasjon om hvordan du kan engasjere deg som frivillig.

Se oversikt over seniorsentene i Oslo

Bidra med aktiviteter til flyktninger

Mange privatpersoner, organisasjoner og arbeidsgivere gir viktige bidrag og støtte til flyktninger som kommer til byen vår.

Som frivillig kan du bidra med mange ulike aktiviteter arrangert av bydelene eller i samarbeid med frivillig organisasjoner.

Se oversikt over hvordan du kan bidra med aktiviteter til flyktninger og kontaktpersoner i bydelene.

Oppdrag i hele Oslo

På frivillig.no kan du finne oppdrag i hele Oslo. Det er også mulig å engasjere seg i og finne fritidsaktiviteter for barn og unge på nettsiden ungfritid.no.

Les mer på ungfritid.no

Finn oppdrag i Oslo på frivillig.no