Vil være mer sosial

Mange eldre kan kjenne på ensomhet, eller bare ha lyst til å dele dagene sine med andre. Her kan du lese mer om tilbud for deg som har lyst til å være mer sosial. 

Mange muligheter for å være sammen med andre

Det finnes mange muligheter for å være sosial i bydelen din. Mange eldre møtes og er sosiale sammen på ulike seniorsentre, biblioteker og frivillighetssentraler. Du kan komme for å lese avisen, spise, skravle med andre eller drive med ulike hobbyer som håndarbeidsgrupper, kor og yoga.

Her finner du også fysiske aktiviteter som dans og balansetrening med fysioterapeut, men også kulturelle aktiviteter som malekurs, snekkerkurs, språkklasser, konserter og foredrag.

​​​​Finn aktivteter og hobbyer på dine lokale møteplasser

Hjelp andre og vær sosial samtidig

Vil du gjøre noe for andre, og samtidig bli kjent med nye mennesker? Da kan du bli frivillig.

Som frivillig i en organisasjon eller i nærmiljøet møter du andre som er opptatt av de samme tingene som deg. Det er også en fin mulighet til å lære mye nytt og bli kjent med mange nye mennesker.

Se hvor du kan bli frivillig

Dagsenter – hvis du ikke kommer deg ut på egen hånd

Dagsenter et tilbud for deg som bor hjemme, men som har vanskeligheter med å komme deg ut av huset på egen hånd.

På et dagsenter blir du en del av et fellesskap, kan være med på sosiale aktiviteter og få en meningsfull hverdag. Du får frokost og middag, tilbud om aktiviteter og kulturarrangementer og opptrening om du trenger det.

Du kan få plass på et dagsenter fra én til fem hverdager i uken, avhengig av hva du ønsker og dagsenterets kapasitet. Har du behov for det blir du hentet og kjørt hjem.

Les mer om dagsentre og søk om plass

Prat med oss om tilbud og tjenester

Kontakt bydelen din

Det kan være lurt å prate med bydelen din om hvilke tilbud og tjenester som finnes, før du eventuelt søker om en tjeneste.

Kontakt bydelen din

Få hjelp og råd av en seniorveileder

Alle bydelene i Oslo har en egen seniorveileder, som kan hjelpe deg med å finne tilbud og tjenester som passer for deg og ditt liv. De tilbyr hjemmebesøk og samtaler, og tilbudet er helt gratis.
Finn seniorveilederen i din bydel

Søk om helse- og omsorgstjenester

​Noen tjenester må du kontakte bydelen din for å kunne få. Det gjør det ved å fylle ut en generell søknad om helse - og omsorgstjenester hvor du beskriver situasjonen din og hvilke utfordringer du har.
Søk om helse- og omsorgstjenester