Etableringstilskudd til barne- og ungdomsorganisasjoner

Frist for å søke

Du kan søke hele året.

Kort om tilskuddet

Du kan søke om tilskudd til barne- og ungdomsorganisasjoner under etablering eller nyutvikling. Tilskuddet gis etter en helhetlig skjønnsmessig vurdering, der vi vektlegger organisasjonens mulighet for å utvikle seg til en fremtidig mottaker av ordinært En organisasjon kan motta etableringstilskuddet maksimalt tre ganger.

Kriterier for å søke

Målgruppe

Tilskuddsordningen støtter organisasjoner med aktiviteter for og med bam og unge i Oslo. For organisasjoner som har større virksomhetsfelt enn Oslo, regnes medlemstall for den delen som gjelder Oslo. Organisasjonen kan være en paraplyorganisasjon for flere lokallag i Oslo, men lokallagene kan ikke sende egne søknader.

Organisasjonen skal drive aktivitet. Aktiviteten skal være for og med barn og unge.

Organisasjoner vi ikke gir tilskudd til

• Organisasjoner som får annet kommunalt tilskudd til ordinær drift
  • Organisasjoner som har et tidsavgrenset eller aksjonsrettet formål
  • Velferdsorganisasjoner
  • Idrettsorganisasjoner
  • Organisasjon med musikk som primær aktivitetsform
  • Organisasjoner som er fordelsorganisasjoner for medlemmene
  • Interesseorganisasjoner for barn og unge under utdanning
  • Organisasjoner som har aktiviteter som er tilknyttet, eller integrert i, utdanningstilbudene.
  • Organisasjoner som primært yter tjenester eller utfører oppdrag i offentlig eller kommersiell sammenheng.

Forskrift

Forskrift om tilskudd til barne- og ungdomsorganisasjoner i Oslo kommune.

Krav til rapportering

Det skal leveres rapport og regnskap for tilskuddet året etter at det er mottatt. Frist for rapportering står i tilsagnsbrevet.

Tidligere tildelinger

Vedtak om etableringstilskudd til barne- og ungdomsorganisasjoner 2014 (PDF, 2MB)

Ruth Hege Halstensen
Telefonnummer: 412 34 150
E-post: tilskudd@kul.oslo.kommune.no

Slik søker du etableringstilskudd til barne- og ungdomsorganisasjoner

• 1Fyll ut søknaden

Klikk her for å gå til søknadsskjema. Alle spørsmål må besvares. Vi anbefaler at du har alle relevante opplysninger for søknaden, og eventuelle vedlegg, klare før du begynner å fylle ut skjemaet.

• 2Last opp vedlegg

Søknaden må inneholde:

• Beskrivelse av organisasjonen, medlemsaktiviteten, program, arbeidsform og økonomi.
    • Organisasjonens vedtekter (det er ikke nødvendig å sende inn dette neste gang man søker)
    • Beskrivelse av organisasjonens formål og en plan for etableringen eller utviklingen av organisasjonen.
    • For søkere med eksisterende aktivitet skal det legges ved årsregnskap og årsberetning for grunnlagsåret. Det skal og sendes inn protokoll, referat eller annen dokumentasjon for årsmøtet i søknadsåret, hvis dette foreligger.
    • Opplysning om organisasjonen vil søke om driftstilskudd fra andre kommunale ordninger for tilskuddsåret.

• 1Motta bekreftelse

Du mottar en bekreftelse på at søknaden er mottatt.

• 2Midlene fordeles

Vedtaket om fordeling av midlene fattes fire ganger i året. Når vedtak er fattet, vil søker få beskjed om utfallet på e-post.

• 3Utbetaling

For å få utbetalt tilskuddet må du sende inn utfylt utbetalingsanmodning og attest på skatt-og merverdiavgift.

Klage

Dersom organisasjonen får avslag på søknad om tildeling av midler, kan man klage. Klagen sendes til Kulturetaten på e-post tilskudd@kul.oslo.kommune.no

Klagefrist er 3 uker fra man har mottatt brev fra Kulturetaten.