Kom i gang med dyrkingen

I Oslo har vi parsellhager, skolehager og andelsgårder, men urbant landbruk kan også skje i din bakgård, i hagen eller på Oslos tak.

Adopter en dyrkingskasse

Alle som bor i Bydel Sagene kan søke om å adoptere en kasse å dyrke i. Dyrkingskassene adopteres av beboere i bydelen, som får ansvaret for vedlikehold og stell av kassen og plantene.

Adopter en dyrkingskasse i Bydel Sagene

Dyrkekurs

Vi tilbyr en rekke dyrkekurs i Oslo, både for nybegynnere og viderekomne.

Se pris og påmelding for dyrkekurs

Søk om midler til dyrking

Parsellhager

I Oslo finnes det 24 parsellhager spredt over hele byen. I motsetning til en kolonihage, er en parsellhage en hageflekk uten hytte. Her er noen parsellhager du kan besøke:

Egebergløkka parsellhage

Dette er Oslos eldste parsellhage og ble etablert i 1917. Parsellhagen går langs Kjærlighetsstien og er naboen til Gamle Aker kirke og idylliske Telthusbakken. Du finner parsellhagen ved foten av Telthusbakken, mellom Bydel St. Hanshaugen og Grünerløkka.

Ellingsrud parsellhage

Denne parsellhagen er en av de nyeste parsellhagene i Oslo. Den ble etablert i 2016 og er del av Ellingsrud idrettspark. Her finner du en av Oslos største samlinger med dyrkekasser.

Herligheten parsellhager

Oslos mest urbane parsellhage. Parsellhagen ligger ved luftetårnene i Bjørvika og ble etablert i 2012 da 100 parseller ble lagt ut til loddtrekning. Fortsatt spirer og gror det i parsellene, som i dag er en del av Losæter.

Bjølsenjordet

Parsellhagen ligger i Bjølsenparken og er en svært frodig del av parken. Her finner du både parseller og dyrkekasser, sistnevnte er kasser som beboere i Bydel Sagene kan adoptere som del av «Spiselige Sagene».