Losæter

Om Losæter

Losæter ligger i et av Bjørvikas framtidige offentlige rom, Loallmenningen. Her finner du åkre med urkorn, grønnsaksbed, matskog, urtebed, kompost og et offentlig bakehus.

På Losæter formidler vi kunnskap om økologisk matproduksjon koblet sammen med kunst og kultur. Gjennom dyrking, matlaging og felles måltider møtes mennesker med forskjellig kulturell bakgrunn.

Losæter er utviklet av kunstnergruppen Futurefarmers på oppdrag av Bjørvika Utvikling i 2011.

Losæter driftes i dag av Oslo kommune i samarbeid med mange aktører som bidrar til å skape livet og identiteten på seteren. Les mer om Losæters historie og om aktørene som bidrar her.

Mat og drikke

Det er ingen kafé på Losæter, men vi har benker og bord, samt mulighet til å fyre opp bakerovn og bålpanne under åpningstidene eller ved arrangementer.

Transport og parkering

Det er adkomst med buss 85 fra Jernbanetorget mot Ulvøya, stopp Sørenga.

Det er sykkel- og gangvei fra Oslo S til Losæter. Det tar ca. 15 minutter å gå fra Grønland, over Akrobaten eller Nordenga bro og gjennom Barcode, eller fra Operaen via flytebroen.

Det er ikke parkering på Losæter, men det er parkeringsplasser på Sørenga.

Arrangementer, kurs og aktiviteter

På Losæter kan du blant annet være med på åpne arbeidsdager hver onsdag i vekstsesongen, forskjellige kurs og Losæter festival på høsten.

For mer informasjon, se arrangementskalenderen for urbant landbruk.

Slik lager du kompost

Kontakt

E-post
losaeter@bym.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Kongshavnveien, Bjørvika, Oslo

Åpningstider

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag

Losæter park er alltid åpen og tilgjengelig for allmenheten. Innenfor åpningstidene er Losæter bemannet og både bakehuset og toalett vil være tilgjengelig.