Registrer om du vil ta koronavaksinen

Vi vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.

Hvem kan registrere seg?

Hvis du bor i Oslo, er født i 2005 eller senere og ikke har fått vaksinen, kan du registere deg for vaksinering. Du kan registrere deg selv om du ikke har folkeregistrert adresse i Oslo, men bor her.

Hvis du har hatt covid-19 anbefaler vi fortsatt at du vaksinerer deg. Du vil da kun trenge 1 dose.

Hvis du har flyttet til Oslo etter at du fikk dose 1, kan du få dose 2 i Oslo. For at du skal kunne få dose 2, må du registrere deg her, slik at vi kan ta kontakt med deg når du har fått tildelt vaksinetime.

Du trenger ikke registrere deg hvis:

  • du allerede har fått vaksinen eller har fått time for vaksinasjon.
  • du har ikke elektronisk ID. Da vil bydelen din ta kontakt og avtale time for vaksinasjon.

Under 18 år?

De som er født i 2004 og 2005 kan også registrere seg for vaksinasjon i Oslo. De som er født i 2005, som ennå ikke har fylt 16 år, må ha med samtykke fra foreldre (fyll ut skjema i PDF).

Registrering forutsetter at du har BankID. Slik kan du få BankID.

Har du ikke BankID, kan du vente på drop-in som åpner 6. september eller at bydelen tar kontakt.
 

Registrer deg hos Helseboka (logg inn)

Du tas videre til Helseboka for registrering. Helseboka er en samarbeidspartner til Oslo kommune i vaksineringsarbeidet. Du kan lese mer om personvernhensyn og bruken av dine data her (PDF 0,1MB).

Hvis du ønsker å endre opplysningene dine, kan du sende inn et nytt skjema. 

Du får en SMS når det er din tur

Når det er din tur til å få vaksine, vil du få en SMS av Helseboka.

  1. SMS-en inneholder en lenke, som du trygt kan trykke på. Lenken tar deg til Helseboka sine sider, hvor du velger tidspunkt for vaksine-dose 1 og vaksinedose 2.
  2. Når du har valgt tidspunkt for vaksinasjon må du logge inn med BankID. Det må du gjøre for å bekrefte din identitet og svare på et egenerklæringsskjema. Det er viktig at du svarer på alle spørsmålene.
  3. Du vil få en SMS som bekrefter din time til vaksinasjon. Dersom du ikke får en slik melding må du logge deg inn via lenken du fikk og gjennomføre prosessen på nytt.

Hvis du ikke vil ta vaksinen

Du kan også registerer at du ikke vil ha vaksinen.

Da setter vi ikke opp vaksinetime for deg, med et kan bli aktuelt at vi tar kontakt med deg på et senere tidspunkt for å følge opp. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.

Hva skjer hvis du ikke registrerer deg?

Du vil få tilbud om vaksine når det er din tur, selv om du ikke har mulighet til å registrere seg.

Vi tar kontakt med deg, men det kan ta noe lenger tid hvis vi ikke har riktige kontaktopplysninger.

Les mer om koronavaksinering i Oslo