Legevakten i Oslo flytter

22. november 2023 flytter legevakten i Oslo til nye lokaler i Trondheimsveien 233 på Aker sykehus.

Alle pasienter som trenger legevakt før 22. november 2023 skal fremdeles møte opp i Storgata eller i de nåværende lokalene til Legevakt Aker (Trondheimsveien 235, Bygg 4 og 10).

Hvorfor ny legevakt?

Legevakten i Storgata har tatt imot pasienter i over 120 år, og dagens hovedbygg er fra 1959. Lokalene er utdaterte og har for liten plass. Derfor har Oslo kommune bygget en ny legevakt på Aker sykehus. Her blir legevakten en del av fagmiljøet på Aker sykehus. Den nye legevakten vil ha det samme tilbudet som dagens legevakter, men med bedre kapasitet og i nye, moderne lokaler. Når Nye Aker sykehus står ferdig i 2031, blir legevakten nærmeste nabo til et fullverdig akuttsykehus med lokalsykehusfunksjoner.

Legevakten i Oslo er et samarbeid mellom Oslo kommune (allmennlegevakt, overgrepsmottak og psykososiale tjenester) og Oslo universitetssykehus (skadelegevakt og psykiatrisk legevakt). Ved sykdom anbefaler vi at du ringer 116 117 først. Ved skader, møt opp for en faglig vurdering. Det er én dør inn til legevaktens tjenester, så uansett hvordan du kontakter oss får du et tilbud tilpasset ditt behov.

Hvordan kommer du deg dit?

Legevaktens nye adresse blir Trondheimsveien 233, i bygg 40 på Aker sykehus.

Bil/drosje

  • Fra Trondheimsveien: Ta av til Aker sykehus, og følg skiltingen når du kommer inn på området. Du kan parkere i parkeringsgarasje under legevakten. Personer som følger en pasient kan kjøre til hovedinngangen, sette av pasienten og kjøre videre.
  • Fra Sinsenveien: Ta til venstre ved hovedinngangen til Aker sykehus, og følg skilting til bygg 40.
  • Finn kjørerute til den nye legevakten (Google Maps)

Kollektivtransport

  • Nærmeste kollektivholdeplass er Aker sykehus i Trondheimsveien. Her stopper buss 31, 33, 58, 380 og 390.
  • Det er også mulig å ta t-bane, buss og trikk til Sinsenkrysset, og følge gangvei opp til legevakten. Gangveien starter ved bussholdeplassen i Trondheimsveien som ligger på nordsiden av Sinsenkrysset. Eventuelt kan du ta buss 31 fra Sinsenkrysset opp til Aker sykehus.
  • Tog mellom Oslo S og Jaren/Gjøvik (RE30/R31) stopper på Grefsen stasjon. Herfra tar det rundt 15 minutter å gå til Aker sykehus.
  • Finn reiserute til den nye legevakten med offentlig transport (ruter.no)

Varelevering

Skal du levere varer til den nye legevakten? Fra Sinsenkrysset, følg Trondheimsveien og ta avkjøringen til Aker sykehus. Etter 150 meter er innkjøringen til varemottaket på høyre side. Følg skilting til "Varemottak ny legevakt". Varemottaket befinner seg på kjellerplan i Trondheimsveien 231.

Oslo universitetssykehus behandler pasienter med planlagte timer fra 29. august

29. august åpnet Oslo universitetssykehus for planlagte timer og operasjoner innen ortopedi i byggets andre til fjerde etasje. Dette er kun for pasienter som får innkallingsbrev på forhånd. 22. november flytter legevakten inn i hele første etasje.