Sloreåsen barnehage

Litt om barnehagen

Barnehagen er totalrenovert og ligger sentralt i Sloreåsen borettslag og inntil skogen. Vi har to små (1 - 3 år) - og to storebarnsavdelinger ( 3 - 6 år). Uteområdet er mye naturtomt, men vi har også nytt klatrestativ og en ny grillhytte.

Nøkkelinformasjon

 • Kommunal barnehage
 • Bydel Søndre Nordstrand
 • Ordinær barnehage
 • Avdelingsbarnehage
 • 10 måneder - 6 år
 • Antall barn: 56
 • Inneareal: 4,6 m per barn -

  Godkjent innendørs leke- og oppholdsareal per barn.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

 • Antall barn per ansatt: 5,9 -

  Antall barn per årsverk i grunnbemanningen (ansatte som jobber direkte med barna). Utregningen tar hensyn til barnas avtalte oppholdstid i barnehagen, og barn under tre år teller dobbelt. Det gjør at tallet er sammenlignbart for barnehager med ulik alderssammensetning.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

 • Andel ansatte med barnehagelærerutdanning: 30,8% -

  Tallet viser andelen ansatte i barnehagen som har barnehagelærerutdanning i prosent av grunnbemanningen og styrer. Andelen beregnes utfra antall ansatte i barnehagen og ikke hvor mange årsverk de utgjør.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

Slik jobber vi

Barns medvirkning vektlegges i vårt pedagogiske arbeid. Det vil si at vi tar barnas ønsker og forslag på alvor og vi legger merke til hva barna er opptatt av når vi planlegger aktiviteter.

Vi vektlegger utvikling av leselyst og leseglede hos barn. Foreldre har også mulighet til å låne bøker med seg hjem. Vi er også glade i sang og musikk, og lærer gjerne barna sanger på andre språk enn norsk, da mange i personalet er flerspråklige.

Vi samarbeider på tvers av avdelingene og har blant annet felles klubb for skolestarterne. Barnehagen samarbeider med OsloMet og tar imot praksisstudenter.

Tilvenning i barnehagen:

Tilvenningen i barnehagen varierer fra barn til barn. Det er derfor viktig at foreldre og personalet har en god og åpen dialog, slik at vi sammen gjør det lettest mulig for barnet i denne perioden. Målet er at barnet skal føle seg trygt, og at det trives med å være i barnehagen. Vi bruker å ha mye kontakt med foreldrene i tilvenningen gjennom meldinger, bilder og samtaler.

Foreldrene mener

Tabellen viser barnehagens gjennomsnitt i den nasjonale foreldreundersøkelsen for barnehager (Utdanningsdirektoratet). Skala 1-5, der 5 er best.

Resultater fra foreldreundersøkelse, per tema og år
Tema20232022
Svarprosent92%96%
Ute- og innemiljø3,84,0
Barnets trivsel4,74,7
Informasjon4,24,2
Barnets utvikling4,64,4
Total tilfredshet4,44,4

Pris

Pris for opphold: 3000,- pr måned

Pris for mat: 210,- pr måned

Regler for redusert pris, søskenrabatt og betaling

Om mattilbudet

Vi har fokus på sunn, næringsrik og bærekraftig mat. Vi serverer mat etter Oslo Kommunes retningslinjer, som hovedsakelig er plantebasert kosthold, mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk. Vi serverer kjøtt kun ved spesielle anledninger, og vi begrenser også bruk av sukkerholdige matvarer. Lunsj serveres hver dag. Vi baker og serverer grove rundstykker på mandager og har varmmat på fredager. Vi serverer også et eget frukt/grønt måltid hver dag.

Barnehagens ledelse

Barnehagens leder

Kjell Arne Voldsrud
Telefon

Avdelinger

Hellinga (10 mnd-3 år)

Telefon

Skrenten (10 mnd -3 år)

Telefon

Toppen (3-6 år)

Telefon

Åsen (3-6 år)

Telefon

Kontakt

Telefon
23 49 62 70
E-post
slorasen@bsn.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Sloreåsen 6
1257 OSLO

Åpningstid

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Planleggingsdager 2023/24

28. august og 20. oktober 2023

26. januar, 18. mars og 7. juni 2024

Feriestengt barnehage