Hallagerbakken barnehage

Litt om barnehagen

Hallagerbakken barnehage har 2 småbarns- og 2 storbarnsavdelinger, med totalt 54 barn og mange engasjerte, kunnskapsrike og omsorgsfulle ansatte.

Barnehagen er oppgradert i nyere tid, og vi har lyse og gode oppholdsrom på alle avdelinger. Hver avdeling har to grupperom, i tilegg til hovedrommet sitt. Vi har to store kjøkken, som brukes flittig til å lage mat fra bunnen av sammen med barna.

Barnehagen har fine uteområder og vi bruker nærmiljøet aktivt, både på spontane og planlagte turer. Vi har kort vei til både kollektivtrafikk og ikke minst skogen, og dette gir oss flere muligheter til å gi barna ulike utfordringer og mestringsopplevelser.

Tilvenningstiden er viktig og vi jobber aktivt med å få både nye barn og foreldre til å bli trygge før oppstart. For barn som får tilbud om plass fra august, inviterer vi til Lekestue 7-8 torsdager før sommeren.

Nøkkelinformasjon

 • Kommunal barnehage
 • Bydel Søndre Nordstrand
 • Ordinær barnehage
 • Avdelingsbarnehage
 • 10 måneder - 6 år
 • Antall barn: 54
 • Inneareal: 4,6 m per barn -

  Godkjent innendørs leke- og oppholdsareal per barn.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

 • Antall barn per ansatt: 6 -

  Antall barn per årsverk i grunnbemanningen (ansatte som jobber direkte med barna). Utregningen tar hensyn til barnas avtalte oppholdstid i barnehagen, og barn under tre år teller dobbelt. Det gjør at tallet er sammenlignbart for barnehager med ulik alderssammensetning.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

 • Andel ansatte med barnehagelærerutdanning: 50% -

  Tallet viser andelen ansatte i barnehagen som har barnehagelærerutdanning i prosent av grunnbemanningen og styrer. Andelen beregnes utfra antall ansatte i barnehagen og ikke hvor mange årsverk de utgjør.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

Slik jobber vi

Vi har et mål om å være en pedagogisk institusjon med høy kvalitet, hvor barna er i fokus og de opplever trygghet og gode opplevelser. I år vil vi ha fokus på voksenrollen, Sprell i jungelen og Musikk på broen i vårt arbeid med barna.

Vi er en øvingsbarnehage og samarbeider med OsloMet. To av fire avdelinger har barnehagelærerstudenter/lærerstudenter i praksis, noe som gjør at vi holder oss oppdatert og i utvikling.

Avdelingene utarbeider planer og pedagogisk dokumentasjon som beskriver hvordan barnehagen konkret arbeider med tiltakene som er fastsatt i denne årsplanen. Foresatte skal gjennom planene få et godt innblikk i barnehagens arbeid, og se en klar sammenheng mellom de konkrete aktivitetene i barnehagen og våre overordnede mål.

Foreldrene mener

Tabellen viser barnehagens gjennomsnitt i den nasjonale foreldreundersøkelsen for barnehager (Utdanningsdirektoratet). Skala 1-5, der 5 er best.

Resultater fra foreldreundersøkelse, per tema og år
Tema20232022
Svarprosent71%70%
Ute- og innemiljø4,44,3
Barnets trivsel4,84,8
Informasjon4,64,6
Barnets utvikling4,84,8
Total tilfredshet4,84,6

Pris

Pris for opphold: 2000,- pr måned

Pris for mat: 300,- pr måned

Regler for redusert pris, søskenrabatt og betaling

Om mattilbudet

Vi har fokus på næringsrik og bærekraftig mat. Maten vi serverer lages fra bunnen av og er i henhold til nasjonale retningslinjer.
Vi serverer kun vegetar- og fiskebasert mat, med unntak ved spesielle anledninger.

Oversikt over mattilbudet pr. april 2024:
Mandag: Drømmegrøt - Kjøleskapsgrøt m/forskjellig topping
Tirsdag: Hjemmelagde tynne havrebrød m/pålegg
Onsdag: Hjemmelaget fiskegrateng
Torsdag: Brødmat m/pålegg
Fredag: Hjemmelaget suppe. Hvilken type varierer.

I tillegg serverer vi melk og frukt og grønt hver dag.

Barnehagens ledelse

Barnehagens leder

Emilie Bjerke
Telefon

Avdelinger

Veslefrikk (10 mnd -3 år)

Telefon

Tommeliten (10 mnd - 3 år)

Telefon

Askeladden (3-6 år)

Telefon

Solfjellet (3-6 år)

Telefon

Kontakt

Telefon
23 49 62 30
E-post
hallagerbakken@bsn.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Ravnåsveien 38
1254 OSLO

Åpningstid

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Planleggingsdager 2024

26. januar, 18. mars, 7. juni 26. august og 18. oktober

Feriestengt barnehage
Sommerbarnehage i Steinbråten Naturbarnehage uke 28, 29 og 30