Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner 2024

Statlig tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner

Frist for å søke

Søknadsfristen for 2024 er passert. Tidspunkt for utlysning av tilskudd for 2025 er foreløpig ikke bestemt.

Kort om tilskuddet

Målet med tilskuddsordningen er å øke arbeids- og samfunnsdeltakelsen blant personer med innvandrerbakgrunn.

Kriteriene for tilskuddsordningen er fastsatt i forskrift av 2. januar 2024.

Last ned forskriften her

Kriterier for å søke

Hvem kan søke?

Frivillige organisasjoner som er registrert i Frivillighetsregisteret kan søke. Organisasjonen må være registrert med adresse i Oslo.

Med frivillig organisasjon menes en organisasjon som ikke er fortjenestebasert, og som baserer en stor del av driften på medlemskontingenter, gaver, innsamlede midler og/eller frivillig arbeidsinnsats.

Hva gir vi tilskudd til?

Vi gir tilskudd til tiltak eller prosjekter som har personer med innvandrerbakgrunn som hovedmålgruppe, og som bidrar til å nå ett eller flere av følgende mål:

A. Øke mangfold, deltakelse og fellesskap i lokalsamfunn og i det frivillige organisasjonslivet, blant annet ved å motvirke utenforskap, rasisme og diskriminering og bidra til tillit og tilhørighet

B. Øke kunnskapen om det norske samfunnet og styrke kvalifisering for deltakelse i arbeid og utdanning blant annet ved å bidra til bedre norskferdigheter og digitale ferdigheter

C. Forebygge negativ sosial kontroll, æresrelatert vold, kjønnslemlestelse og tvangsekteskap, og styrke likestilling mellom kjønnene

Tiltaket/prosjektet må gjennomføres i Oslo i 2024.

Vi gir maksimalt kr. 1 000 000 i tilskudd (hvert tilskuddsår). Unntak kan gjøres for norsktreningstiltak/-prosjekter.

Vi gir ikke tilskudd til norskopplæring/norskkurs eller til tiltak rettet mot offentlig ansatte.

Tilskuddsperiode

Oslo kommune gir i hovedsak ettårig tilskudd, men det er mulig å søke om tilskudd for inntil tre år. Se særskilte vurderingskriterier for søknader om flerårig tilskudd nedenfor.

Ved flerårig tilskudd blir tilskuddet tildelt og utbetalt for ett år av gangen, med forbehold om at tilskuddsmottaker oppfyller kravene for tilskudd gjennom hele perioden og oppfyller kravene til rapportering. Det tas også forbehold om føringer i Stortingets årlige budsjettvedtak.

Hvordan vurderer vi søknadene?

I vurderingen av søknadene legger Oslo kommune vekt på:

  • En tydelig målsetting som er i samsvar med målene for ordningen

  • En tydelig målgruppe som er i samsvar med målgruppe for ordningen

  • En realistisk plan for gjennomføring og fremdrift

  • Graden av frivillig innsats

  • Et realistisk budsjett med samsvar mellom søknadsbeløp, planlagte aktiviteter og resultatmål

  • Organisasjonens regnskap og totale økonomi, inkludert støtte fra andre finansieringskilder

  • Organisasjonens kompetanse, inkludert tidligere erfaring og måloppnåelse

  • Organisasjonens vurdering av utfordringer som kan oppstå i gjennomføringen av tiltaket og hvordan organisasjonen kan løse disse utfordringene

I vurderingen av søknader om flerårig tilskudd legger Oslo kommune spesielt vekt på:

  • Om organisasjonen har god organisasjonsdrift, herunder forsvarlig økonomistyring

  • Om tiltaket er etablert og har mottatt tilskudd over ordningen tidligere

  • Om organisasjonen har levert oversiktlig og grundig rapportering og kan vise til gode resultater for tiltaket

  • Om søknaden inneholder en konkret og realistisk plan for gjennomføring og resultatmåling for perioden det søkes tilskudd til. Planen må blant annet inneholde en tydelig målsetting med målbare resultatmål, gode verktøy for å måle resultatoppnåelsen og et realistisk budsjett

  • Om tiltaket er av en viss størrelse når det gjelder omfang av aktiviteter og deltakere, og involverer mye frivillighet.

Krav til rapportering

Organisasjoner som får tilskudd skal levere rapport og regnskap som viser hvordan tilskuddet er brukt, hvordan det har bidratt til å oppnå målet med tilskuddsordningen og eventuelle avvik sammenlignet med søknad og budsjett. Organisasjoner som mottar kr. 200 000 eller mer må levere regnskap revidert av registrert eller statsautorisert revisor. Frist og detaljerte krav til regnskap og rapport vil stå i tilsagnsbrevet fra Oslo kommune.Organisasjoner som får tilskudd må bruke rapporteringsskjema for ordningen. For å finne skjema må du først gå inn på søknaden din i meldingsboksen Dine skjemaer på Oslo Kommune Min Side, og velge «Rapport og regnskap».

Rapportering for 2023

Organisasjoner som fikk tilskudd i 2023 skal levere rapport og regnskap for bruken av midlene innen 1. februar 2023. Bruk digitalt rapporteringsskjema, som du finner ved å gå inn på søknaden for 2023 i meldingsboksen Dine skjemaer på Oslo kommune Min Side, og velge "Rapport og regnskap".

For tilskudd på kr 100 000 eller mer må organisasjonen levere regnskap revidert av registrert eller statsautorisert revisor.

Mal for regnskap - Tilskudd til integreringsarbeid 2023 (ODT)

Slik søker du

  1. Gjør klar vedlegg

    Dere trenger disse vedleggene/dokumentene

    • Budsjett. Dere må bruke budsjettmalen inne i søknadsskjemaet, og vise hvordan organisasjonen har kommet frem til de ulike beløpene. Dere kan legge ved et mer detaljert budsjett hvis dere ønsker.

    • Vedtekter for organisasjonen

    • Organisasjonens siste tilgjengelige årsregnskap. Et komplett årsregnskap består av resultatregnskap, balanse og noter. Hvis årsregnskapet for 2023 ikke er klart kan dere laste opp årsregnskapet for 2022.

    • Skatteattest hvis organisasjonen har ansatte. Attesten kan ikke være eldre enn 6 måneder når dere sender inn søknaden. Dere kan bestille skatteattest her: https://www.skatteetaten.no/skjema/attest-for-skatt-og-merverdiavgift/

    • Andre relevante vedlegg som kan gi nyttig informasjon om tiltaket/prosjektet eller om organisasjonen

    Hvis dere søker om flerårig tilskudd, må dere også legge ved

    • Budsjett for hele perioden (alle årene dere søker tilskudd til)

    • Beskrivelse av planlagte aktiviteter og fremdriftsplan for hele perioden

    Her finner du vår veileder for å fylle ut og sende inn søknadsskjemaet (PDF)

  2. Logg inn og søk

    Når du logger deg inn kan du søke på vegne av din organisasjon på disse to måtene:

    • Logg inn på vegne av organisasjonen og svar «Ja» på at du kan representere organisasjonen i Altinn. Det er kun styreleder, daglig leder og andre som er registrert med rollene «Kommunale tjenester» og «Post/arkiv» for organisasjonen i Altinn som kan søke på denne måten. Da lagres utkastet til søknaden i organisasjonens meldingsboks "Dine skjemaer" og alle som har disse rollene i organisasjonen kan gå inn og redigere og sende inn søknaden. Hvis du ønsker å søke på denne måten må du på forhånd sjekke om du har de riktige rollene i organisasjon.
    • Logg inn som privatperson og skriv inn organisasjonens organisasjonsnummer i søknadsskjemaet. Da lagres utkastet kun i din personlige meldingsboks "Dine skjemaer", og det er kun du som kan redigere og sende inn søknaden. Når søknaden er sendt inn sendes det en kopi til organisasjonens meldingsboks "Dine skjemaer".

    Digitalt søknadsskjema vil bli publisert her ca en måned før søknadsfristen for 2025.

    Vi gjør oppmerksom på at Velferdsetaten fulltekstpubliserer søknader med vedlegg på einnsyn.no. Dette betyr at alle med tilgang på internett kan lese søknaden på einnsyn.no.

Etter at du har sendt søknaden

  1. Motta bekreftelse

    Du får automatisk en bekreftelse med et referansenummer på at vi har mottatt søknaden. Kopi av søknaden ligger i meldingsboksen "Dine skjemaer".

  2. Behandling av søknaden

    • Velferdsetaten tar imot og behandler søknadene og utarbeider forslag til fordeling av tilskuddsmidlene.

    • Vedtak om fordeling av tilskuddsmidler fattes av byråd for sosiale tjenester. Byråden kan velge å delegere vedtakskompetansen til Velferdsetaten.

  3. Få svar på søknaden

Informasjon og veiledning

Har du spørsmål om tilskuddet, ta kontakt med oss. Vi kan tilby veiledning på telefon, e-post eller på digitalt møte ved behov.

Bodil Fremstad
E-post: bodil.fremstad@vel.oslo.kommune.no
Telefon: 915 13 803

Ingerd Semb
E-post: ingerd.semb@vel.oslo.kommune.no
Telefon: 997 96 088

Margrethe Siem
E-post: margrethe.siem@vel.oslo.kommune.no
Telefon: 917 29 637

Velferdsetaten, Tilskuddsseksjonen
E-post: tilskudd@vel.oslo.kommune.no

Ved tekniske spørsmål:
Lars Mannsåker
E-post: lars.mannsaker@vel.oslo.kommune.no
Telefon: 934 53 580