Tilskudd, legater og stipend

14. april 2020.

Kriterier for å søke

Prosjekter eller tiltak må

• være nyskapende og fremtidsrettet.
  • skape positiv miljøeffekt lokalt, på kort og lang sikt.

Søker må ha tilknytning til bydelen og aktiviteten må gjennomføres i bydelen. Vi gir ikke midler til ordinær drift av organisasjonen.

Fullstendige retningslinjer grønne midler (PDF)

Hvem kan søke

• Enkeltpersoner, organisasjoner, frivilligheten, institusjoner, prosjekter, sameier og borettslag.
  • Sosiale entreprenører, grønne gründere og andre næringsaktører kan søke.
  • Bydelens egne tjenestesteder og kommunalt støttede virksomheter som fritidsklubber, sykehjem, eldresenter og frivillighetssentraler.

Eksempler på tiltak

• Ombruk, sykkelverksted og andre reparasjonsaktiviteter og byttemarkeder.
  • Dyrkingsprosjekter som skaper møteplasser og er læringsarenaer.
  • Grønne aktiviteter som stimulerer til reduksjon av avfall, utslipp eller energibruk.
  • Bærekraftige mataktiviteter.
  • Tiltak som fremmer grønn mobilitet.

• 1Motta svar

Alle søkere får tilbakemelding etter at søknadene er behandlet. Vedtak om hvem som får midler fattes av i bydelsutvalget i mai. Du får svar på søknaden din til e-postadressen som er oppgitt i søknaden innen en uke etter bydelsutvalgets vedtak.

• 2Utbetaling av penger

Du får utbetalt pengene på den kontoen som er oppgitt i søknaden. Pengene utbetales i mai/juni.

Rapportering og regnskap

Du må levere sluttrapport og regnskap en måned etter at tiltaket er gjennomført og senest innen 31. desember 2020.

Rapporteringsskjema for grønne midler i Bydel Søndre Nordstrand (docx)

De som tidligere har mottatt støtte uten å ha innlevert rapport og regnskap for mottatte midler kan få avslag på årets søknad.

Bydelen kan kreve at hele eller deler av beløpet skal betales tilbake hvis:

• rapport og regnskap ikke blir sendt inn
    • midlene ikke er brukt i henhold til søknaden
    • søker ikke kan gjøre rede for bruken av pengene

Klage

Du kan klage om du har fått avslag på søknaden eller om du har fått et mindre beløp enn du søkte om. Klagen sender du til postmottak@bsn.oslo.kommune.no senest tre uker etter at du har mottatt vedtaket.

Sofia Sand
E-post: sofia.sand@bsn.oslo.kommune.no