Økern bad

Oslo kommune har bygget et midlertidig badeanlegg på Økern.

Om Økern bad

Økern bad er sammensatt av to hovedkonstruksjoner. Servicebygget er et containerbygg i to etasjer, hvor man finner inngangsparti med resepsjon, samt damegarderobe, herregarderobe og familiegarderobe. Fra servicebygget sluses man inn i svømmehallen, som har store vindusflater mot syd og en takhøyde på ti meter. Stålbassenget er på 12,5 x 25 meter, og har skrå bunn med varierende dybde opp til 1,6 meter.

Åpningstider og priser

Du finner åpningstider og priser på nettsiden Svømmehaller i Oslo.  

Hva er badet laget av?

Hovedkonstruksjonen i badets hallrom er bygget opp av limtrebuer som er boltet sammen i mønet. Tak og vegger er i spesiallaget, helsveiset duk i PVC med god isolasjonsevne. Det er stilt krav om svært begrenset bruk av korrigerende materialer som fugemasse og byggskum. Stålbassenget kan kappes opp, og sveises sammen på nytt. Fundamentene til bassenget er prefabrikkerte, og ikke festet til grunnen. Garderober og tekniske rom er bygd opp av containere, som er boltet sammen på byggeplass.

Miljø og energi

For å minimere miljøbelastningen har vi hatt et høyt fokus på gjenbruk. Det midlertidige badet skal etter planen gjenbrukes et annet sted når det nye Tøyenbadet er ferdigstilt.   

Oslo kommune bygger fossilfritt. Det betyr at alle anleggsmaskiner på byggeplassen har vært elektriske eller gått på biodiesel.

Beliggenhet

Badet ligger ved siden av Løren skole, på det som kalles «sydtomta» på Økern. Her er det kort vei til kollektivknutepunkt.

Tidslinje

  • Byggestart: høsten 2020
  • Ferdigstilt: første kvartal 2021

Naboinformasjon

Her finner du aktuell naboinformasjon om Økern bad.

Hvem er ansvarlig

Kontakt oss

Oslobygg KF

21 80 21 80

E-post

Besøksadresse
Grenseveien 78 C, 0663 og Grensesvingen 7, 0661, Oslo