Etablerer- og kunnskapsprøvene

Etablererprøven

Full skjenkestopp i Oslo

Det er full skjenkestopp i Oslo fra mandag 9. november klokken 24:00.

Information for English speakers

  • The test can only be taken in Norwegian.

Hvem kan ta prøven?

Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Den som skal være daglig leder på et serveringssted må ha bestått etablererprøven, og ha fylt 18 år.

Hvor tar du prøven?

I Næringsetatens lokaler, Tollbugata 27, (inngang Øvre Slottsgate), 5. etasje, 0157 OSLO. Du kan også ta prøven i andre kommuner.

Kalender

  1. Dato 27.11.
    Klokkeslett 10:00-11:30
    Næringsetaten, Tollbugata 27 (inngang Øvre Slottsgate)
  2. Dato 30.11.
    Klokkeslett 10:00-11:30
    Næringsetaten, Tollbugata 27 (inngang Øvre Slottsgate)
  3. Dato 01.12.
    Klokkeslett 10:00-11:30
    Næringsetaten, Tollbugata 27 (inngang Øvre Slottsgate)

Se hele kalenderen

Gjennomføring av prøven

  • Du kan ta etablererprøven på tirsdager, onsdager og torsdager.
  • Ta med gyldig legitimasjon (pass, førerkort eller bankkort med bilde).
  • Det koster 400 kroner. Du betaler ved påmelding.
  • Prøven er en flervalgsprøve på 90 minutter. Du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.
  • Prøven avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk eller bruke ordbok. Det er lov å ta med lovsamling.

Tilrettelegging ved spesielle behov

  • Dyslektikere kan avlegge etablererprøven muntlig (krever legeattest).
  • Har du andre utfordringer tilrettelegger vi så langt det lar seg gjøre. Dette må avtales på forhånd ved å sende en e-post til postmottak@nae.oslo.kommune.no

Hva er pensum?

Boken "Læremateriell - Etablererprøven for serveringsvirksomheter" er pensum, og kan kjøpes hos VINN (vinn.no).

Utstedelse av prøvebevis

Alle som består etablererprøven får et prøvebevis, som det er viktig å ta vare på. Dette er dokumentasjon på at du har nødvendig kunnskap om serveringsloven. Beviset er gyldig på ubestemt tid. Det sendes til Altinn og Min side.