Vielse i Oslo rådhus

Ønsker dere å gifte dere i Rådhuset, har dere mulighet til å bli viet i det vakre Munchrommet

Skal du gifte deg i 2018?

Fra 1. januar 2018 overtar kommunene vigselsmyndigheten i Norge fra domstolene.

Prøvingsattest

Prøvingsattest bestiller du hos Folkeregisteret ved ditt lokale skattekontor.

Bestill prøvingsattest hos skatteetaten.no.

• Prøvingsattesten er gyldig i 4 måneder fra utstedelsesdatoen, og må være gyldig på vielsestidspunktet.
  • Du skal sende den originale prøvingsattesten til oss, ikke en kopi.

Bestille tid

Når vi har mottatt gyldig prøvingsattest kan du bestille tid for vielsen.
Send bestillingen din til postmottak@rft.oslo.kommune.no.

• Sett gjerne opp alternative datoer dersom førstevalget skulle være opptatt.
  • Det er dessverre ikke mulig å bestille tid pr. telefon.
  • Vi sender deg et bekreftelsesbrev når tiden for din vielse er bestilt.

Når kan du vies?

Vielsene i Oslo rådhus vil foregå på onsdager og fredager.

Hvor foregår seremonien?

Vielser vil foregå primært i Munchrommet.

Pris

Vielser i Oslo rådhus er gratis fra 1. januar 2018.

Vigsler

Oslo kommune har egne godkjente vigslere.

Skal du gifte deg i 2017?

Oslo kommune gjennomfører vielser i Rådhuset som en prøveordning som gjelder frem til 1. januar 2018.

Slik gjør du hvis du vil vies før 31. desember 2017:

Søknad om vielse

For å kunne gifte dere i Rådhuset må dere sende en søknad til rådhusets forvaltningstjeneste på e-post til: postmottak@rft.oslo.kommune.no

Søknaden må inneholde ønsket dato, tidspunkt og følgende vedlegg:

• Kopi av gyldig prøvingsattest. Denne får du også hos folkeregisteret.
  • Dokumentasjon på avtale med godkjent vigsler.

På vielsesdagen må dere ha med gyldig identifikasjon. Vi godtar gyldig pass, eller norske førerkort og bankkort med bilde og personnummer. Asylsøkerbevis godtas ikke som legitimasjon.

Pris

Det koster 2.500,- kroner å benytte Rådhuset som vigselssted. Prisen inkluderer blomster, lys og oppsett for vigsel i Munchrommet.

Hvem kan vies i Oslo rådhus?

Livssynssamfunn

Følgende livssynssamfunn er godkjente for vigsel i Rådhuset:

Human-Etisk Forbund

Humanistforbundet

Holistisk Forbund

Kjønnsnøytral ekteskapslov

1. januar 2009 fikk Norge kjønnsnøytral ekteskapslov. Dette innebærer at personer av samme kjønn kan inngå ekteskap. Tidligere inngått partnerskap kan omgjøres til ekteskap ved søknad til folkeregisteret.

Munchrommet

Vielsen foregår her med Edvard Munchs maleri "Livet" som bakteppe. Rommet er 100 kvadratmeter stort, og det er plass til omtrent 30 personer. Kom gjerne innom og se rommet på forhånd. Munchrommet er tilgjengelig for publikum i Rådhusets normale åpningstid.

Seremonien

Brudepar på vei opp til vigsel i MunchrommetBrudepar på vei opp til vigsel i Munchrommet. Fotograf: Kristoffer KlunkRådhuset sørger for det praktiske som oppsett, blomster og lys.

Hvis dere ønsker at seremonien skal inneholde et kunstnerisk innslag må dere avtale dette på forhånd.

Seremonien kan vare opptil 20 minutter. I 2017 må vielsen skje i Rådhusets åpningstider på fredager eller lørdager. Fra 1. januar 2018 vil vielser i Rådhuset foregå på onsdager og fredager. Dere må ta høyde for å tilpasse seremonien til andre begivenheter i Rådhuset.

I forbindelse med valget 2017 vil det ikke være mulig å vies i Rådhuset i perioden 21. juli – 22. september.

Søknad sendes Rådhusets forvaltningtjeneste

Rådhusets forvaltningstjeneste