Holmenkollen nasjonalanlegg

Holmenkollen nasjonalanlegg er et levende anlegg både på vinteren og sommeren, og består av flere områder. Se kart over anlegget.

Hoppbakker

Holmenkollbakken (HS134 meter)

Storbakke med stolheis og kabinheis. Tilskuerkapasiteten er 18 000 i amfi og 12 000 på terrengtribune. Bakkerekord er 141 meter.

Midtstubakken (HS106 meter)

Normalbakke med stolheis. Bakken er plastbelagt for sommerhopping. Tilskuerkapasiteten er 2 500 i terrengtribune. Bakkerekord er 105 meter.

Rekruttbakker (HS11, HS22, HS44 og HS66 meter)

Ski-trekk i Midtstuen. Bakkene er plastbelagt for sommerhopping.

Skiløyper

Konkurranseløyper (totalt 10 km)

Sertifisert for World Cup og andre skirenn med distanser fra 1 km til 10 km, derav 5 km lysløype. Løypene er utfordrende og egner seg best til bruk for konkurranseløpere. Se løypekart.

Rulleskiløyper (4,75 km)

Rulleskiløypene er utfordrende og egner seg best for konkurranseløpere. Stadion er best egnet for nybegynnere. Se løypekart.

Skiskytterbane

Standard elektronisk 30-skiver skytebane for skiskyting inne på langrenns arenaen.

Annen aktivitet

På Kapellskogen og Lille Gratishaugen er det områder tilrettelagt for lek både sommer og vinter, samt en frisbeebane for sommerbruk.

Skiforeningen arrangerer ukentlig Skileik i området utenfor konkurranseløypene. Mer informasjon om Skileik.

For brukere av anlegget

Langrennsløypene og hoppbakkene er gratis for bruk til all hverdagsidrett. Løyper og hoppbakker prepareres hver dag når vær og føre tillater eller krever. Se prepareringsstatus.

Tilgjengelighet

Under arrangementer kan hele eller deler av anlegget og løypenettet være stengt, avhengig av arrangørs bruk. Andre forhold rundt drift, løypepreparering og teknisk samt værforhold kan også påvirke tilgjengeligheten. Se informasjon på Facebooksiden til Holmenkollen nasjonalanlegg.

Åpningstider

Skiløypene:
De er normalt åpne hver dag fra 07:00 – 23:00. Med forbehold. I tidsperioden det er nødvendig er det lysløypelys.

Hoppbakkene:

Midtstubakken k95, HS 106:
Tirsdag, onsdag og torsdag: 10:00 - 14:30
Tirsdag og torsdag: 18:00 - 20:30
Lørdag og søndag: 10:00 - 14:30

Småbakkene:
Tirsdag og torsdag: 18:00 - 20:30
Lørdag og søndag: 11:00 - 14:30

Holmenkollbakken:
Åpen etter avtale

Fasiliteter

Det er ingen offentlige garderober i anlegget, men flere offentlige toaletter finnes bak langrennsstadion og ved Skimuseet.

Arrangementer

Skiforeningen har ansvaret for å tilrettelegge for store og små arrangementer i Holmenkollen nasjonalanlegg, og hver enkelt arrangør har ansvar for sitt arrangement. Informasjon om hvert arrangement finnes derfor hos den enkelte arrangør.

Kontaktinformasjon: olekristian.sorland@skiforeningen.no.

Store arrangementer

Hver vinter i mars arrangeres World Cup i Nordiske grener (hopp, kombinert og langrenn) og i skiskyting. Mer informasjon finnes hos arrangørene www.skifest.no og www.skiskytterfest.no. Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag arrangeres i februar og mars. Nesten hver helg fra januar til påske er det i tillegg lokale og regionale arrangementer i hopp, kombinert og langrenn med opptil 2000 deltakere.

På sommerstid arrangeres det også flere konkurranser i anlegget, slik som Holmenkollen Skifestivals rulleskirenn, Barnas Sommerkolldag og Tøffest.

Mindre arrangementer

Alle arrangementer må bestilles, og leiekostnad er basert på antall deltakere. Arrangører kan leie anlegget med tidtakingsrom, speakerrom, renn-sekretariat og oppholdsrom tilrettelagt for salg av mat og drikke. Det er Skiforeningen som har ansvar for å tilrettelegge for arrangementer.

Kontaktinformasjon: olekristian.sorland@skiforeningen.no

Hvem er ansvarlig?

Oslo kommune ved Oslobygg KF eier Holmenkollen nasjonalanlegg, og ivaretar daglig drift, snøproduksjon og løypepreparering. Bymiljøetaten forvalter leiekontrakten opp mot operatør (Skiforeningen) og mot World Cup arrangøren.

Skiforeningenhar ansvaret for å tilrettelegge for organisert trening og arrangementer i Holmenkollen, og eier og drifter Skimuseet samt drifter Hopptårnet og Servicebygget (bak skytebanen).

Holmenkollen Skifestival AS arrangerer World Cup og andre internasjonale arrangementer i anlegget. Mer informasjon finner du på www.skifest.no og www.skiskytterfest.no.

Kontakt

Telefon
2180 2180
E-post
postmottak@obf.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Kongeveien 5
0787 OSLO