Frognerparken

Frognerparken er den største parken i det sentrale Oslo og er veldig populær blant byens innbyggerne. Her kan man gå tur, lufte hunden, grille eller bare slappe av på gresset. Frognerparken er åpen hele døgnet og har gratis inngang.

Frognerparken er fredet etter kulturminneloven. I parken finner man mange ulike treslag; parklind, spisslønn, platanlønn, alm, poppel og ask. Parken har også Norges største rosesamling, som består av 14 000 roser fordelt på 150 ulike arter.

Den berømte skulpturparken Vigelandsparken ligger i Frognerparken, den inneholder over 200 av Gustav Vigelands skulpturer. På vinteren anlegges det skiløyper i skulpturlandskapet. Vigelands-anlegget ble i hovedsak ferdigstilt mellom 1939 og 1949. Vigeland har også stått for design og arkitektonisk utforming av parken.

I hjørnet av Frognerparken som ligger nærmest Majorstua, ligger Frogner stadion og Frognerbadet. Frogner Hovedgård og Bymuseet ligger i hjørnet som er ned mot Frogner. Ved hovedinngangen fra Kirkeveien finner man lekeplassen Frognerborgen. Lekeplassen er tilrettelagt for familier, og har fastmonterte griller og benker og bord.

I Frognerparken finner man både en kafe og en restaurant. Det er utplassert fastgrill i parken, og egne avfallsbeholdere for engangsgriller. Det er også offentlig toaletter i parken. I parken er det også et eget hundejorde som er et friområde for hund.

Frognerelva renner inn nord i Frognerparken og danner to dammer inne i parken, Frognerdammene.

Praktisk informasjon

Tilbud i nærheten

Frognerbadet, Frogner stadion, tennis og Frognerborgen.

Offentlig transport

Se ruter.no for reiseforslag.

Parkering

  • Begrenset parkeringsplass med P-automat ved hovedinngangen i Kirkeveien.
  • Alternativ parkering med P-automat i Monolittveien, på vestsiden av parken eller i Middelthunsgate, ved Frognerbadet.

Kontakt

Telefon
2180 2180
E-post
postmottak@bym.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Frognerparken
0268 OSLO