Romsås kulturhus

Kulturhuset åpner dørene i 2024, og skal være en levende møteplass for nærmiljøet. Ildsjeler, organisasjoner, lag og foreninger som arrangerer åpne aktiviteter for nabolaget, kan låne lokaler gratis.

Om kulturhuset

Har du en indre kunster i deg? Eller kanskje du ønsker å dele plantegleden din med andre? Ønsker du å bidra til driften av huset, eller har du en idé til en aktivitet? Vi vil høre fra deg!

Romsås kulturhus skal være en plass for beboerdrevne aktiviteter. Her vil det være rom matopplevelser, kunst, kultur og ikke minst et sted hvor man kan skape sin egen arbeidsplass i samarbeid med nabolagsinkubatoren Romsås Unlimited. Huset er skapt sammen med befolkningen på Romsås i samarbeid med Områdeløft i Bydel Grorud, Boligbygg, Futurebuilt, Lala Tøyen og Snøhetta. Bydelen skal være støttespiller, sikre rettferdig tilgang til lokalene og koble mennesker i bydelen sammen.

Låne og leiemuligheter

Kulturhuset er 430 kvadratmeter, og inneholder stort fellesrom, aktivitetsrom med scene, storkjøkken, møterom, hobbyrom og fellesmøterom. Rommene kan lånes eller leies fra kl. 09:00 til 22:00 på hverdager og helger. Vi prioriterer aktiviteter arrangert av lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger, prosjekter og nabolagsinitiativer som ønsker å arrangere åpne og inkluderende aktiviteter for nabolaget.

Du kan låne eller leie til rom til enkeltkvelder, faste eller ukentlig aktiviteter. Ønsker du å låne eller leie rom på fast basis må du signere kontrakt en av dagene koordinator er fysisk til stede på kulturhuset. Kontakt oss for mer informasjon.

Rom til lån og leie

Storkjøkken

Huset har et romslig og fullt utstyrt storkjøkken på 66 kvadratmeter. Kjøkkenet passer til en kulinarisk workshop, en matlagingsklasse eller et større selskap. Bruk av storkjøkkenet krever opplæring og du må signere en kontrakt for kjøkkendrift.

Møterom/hobbyrom

Huset har et møterom/hobbyrom på 17 kvadratmeter, utstyrt med alt du trenger for å holde produktive møter eller utfolde deg kreativt med din hobby. Rommet passer til alt fra møter, kunst- og håndverksaktiviteter eller bokklubb.

Kapasitet: 9 personer

Fellesmøterom

Huset har et fellesmøterom som passer for frilansere, gründere og alle som søker et dynamisk arbeidsmiljø. Rommet er spesielt reservert for deltakerne i Romsås Unlimited, men kan lånes og leies når det er ledig. Rommet er på 34 kvadratmeter, og har utstyr til videomøter.

Kapasitet: 17 personer

Aktivitetsrom

Aktivitetsrom en profesjonell scene, og moderne lyd- og lysanlegg. Her kan du sette opp alt fra teaterforestillinger og konserter til foredrag og presentasjoner. Bruk av aktivitetsrom krever opplæring i teknisk utstyr, og du må signere en kontrakt.

Kapasitet: 43 sittende ved bord, 55 sittende på rad.

Hele lokalet

Romsås Kulturhus er på hele 430 kvadratmeter, har moderne fasiliteter som inkluderer et stort fellesrom, aktivitetsrom med scene, storkjøkken, møterom/hobbyrom og et felleskontor. Bruk av storkjøkkenet og teknisk utstyr krever opplæring og du må signere en kontrakt.

Kapasitet: 130 personer inntil videre.

Hvem kan låne lokalet og hva koster det?

Gratis lån

For å låne rom eller hele lokalet gratis må aktiviteten dere skal arrangere har nærmiljøet som hovedmålgruppe, og legge ekstra innsats for å nå de som bor i området. Aktiviteten bør være inkluderende, ha lav terskel for deltagelse og prioritere lokalbefolkningen.

Aktiviteter som er samlende for nabolaget vil prioriteres fremfor private fester.

Leie for en liten kostnad (selvkost)

Lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger, prosjekter og nabolagsinitiativer som tar en
deltakeravgift på et arrangement eller aktivitet, kan leie huset for en liten kostnad. Aktiviteten dere arrangerer må også være inkluderende, ha lav terskel for deltagelse og prioritere lokalbefolkningen.

Har dere ikke mulighet til å betale leie, men er villig til å bidra på andre måter, som med frivillig arbeid eller deltakelse på fellesarrangementer, er dere velkommen snakke med koordinatoren om det.

Leie til markedsleie

Private og kommersielle aktører som tar en avgift for arrangementer og aktiviteter, og som ikke er ment for nabolaget alene, kan leie kulturhuset for markedsleie. Dette gjelder også private og lukkede arrangementer som dåp, bryllup og bursdager.

Slik låner du lokalet

Når huset åpner kan du se hvilke tidspunkt du kan låne eller leie huset i vårt bookingsystem. Når du finner ønsket tidspunkt, sender du en forespørsel om å booke lokalet. Du får svar i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Hvis søknaden din blir godkjent vil en koordinator fra huset kontakte deg for en introduksjonssamtale og signering av kontrakt. I tillegg vil du få opplæring i bruk av Oslonøkkelen, en digital nøkkel som du kan laste ned via en app for å få tilgang til lokalene.

Er du en privat aktør, svarer vi på søknaden din per e-post. Vi forbeholder oss retten til å vurdere hvert enkelt arrangement individuelt.

Retningslinjer for lån og leie

Når du kommer til lokalet får du en bruksanvisning og branninstruks for det aktuelle rommet.
Husk å sette av tid til forberedelser og opprydning når du søker om ønsket tid.

Dere har ansvar for at

  • rommet skal se ut som vist på møbleringsplanen
  • rom som lånes skal være klar og ryddig for neste aktør
  • aktiviteten skal avsluttes og rommet forlates innen booket tid er over. Det er mange som bruker lokalene våre, og det er viktig å unngå forsinkelser.

Slik behandler vi opplysningene dine når du booker lokaler

Innlogging til vår bookingløsning skjer via ID-porten. Vi tar kun vare på navnet ditt og dine kontaktopplysninger. Administrasjonen ved lokalet vil behandle dine opplysninger i forbindelse med tildeling av ønsket tid. Les mer om hvordan Oslo kommune behandler dine personopplysninger.

Kontakt

E-post
romsas.kulturhus@bgr.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Romsås senter 2-4
0970 Oslo

Åpningstider kontor

Du kan låne og leie kulturhuset fra kl. 09:00 til 22:00 mandag til søndag.

Kontoret er bemannet:
Mandag fra kl. 12:00 til 16:30
Tirsdager fra kl. 12:00 til 16:30
Torsdag fra kl. 12:00 til 19:00
Fredag fra kl. 12:00 til 16:30