Romsås kulturhus

Før sommeren åpner Romsås kulturhus, en ny møteplass på Romsås. Kulturhuset åpner også for at innbyggere kan låne eller leie det.

Romsås kulturhus er en ny møteplass for beboere på Romsås og Bydel Grorud. Huset pusses nå opp og åpner våren eller sommeren 2024. Her kommer det blant annet scene, møterom, storkjøkken, kontorfellesskap, aktivitetsrom, byrom og resepsjon.

På dagtid er huset åpent og bemannet av en koordinator fra bydelen. På kveldstid og i helgene kan huset lånes eller leies.

Nysgjerrig på hva som skjer på Romsås kulturhus fremover? Meld deg på nyhetsbrev her.
Du kan også følge oss på Facebook og Instagram.

Låne og leiemuligheter

Romsås kulturhus får fire rom til utlån og utleie, inkludert storkjøkken. Huset kan lånes eler leies fra kl. 16:00 til 22:00 på hverdager, og fra kl. 08:00 til 22:00 i helger.

Mer informasjon om rommene, fasiliteter, kapasitet og priser kommer når huset åpner.

Hvem kan låne lokalet og hva koster det?

Gratis lån

Lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger, prosjekter og nabolagsinitiativer kan låne kulturhuset gratis.

For å låne huset gratis må aktiviteten dere arrangerer være åpen, inkluderende, lokalt forankret og komme nærmiljøet til gode.

Leie for en liten leiepris

Lokale ildsjeler, organisasjoner, lag, foreninger, prosjekter og nabolagsinitiativer som tar en
deltakeravgift på et arrangement eller aktivitet kan leie huset for en liten leiepris.

For å leie huset for en lav leiepris må aktiviteten dere arrangerer være inkluderende, ha lav terskel for deltagelse og prioritere innsats for lokalbefolkningen.

Leie til markedsleie

Private og kommersielle aktører som tar kurs eller deltakeravgift for arrangementer og aktiviteter, og som ikke er ment for nabolaget alene, kan leie kulturhuset for markedsleie. Dette gjelder også private og lukkede arrangementer.

Slik låner du lokalet

Du kan se hvilke tidspunkt du kan låne eller leie huset i vårt bookingsystem. Når du finner ønsket tidspunkt, sender du en forespørsel om å booke lokalet. Du får svar i løpet av 1-3 arbeidsdager. Du kan sende en forespørsel om lån når kulturhuset åpner.

Blir forespørselen godkjent, kan du låse deg inn på kulturhuset med Oslonøkkelen. Oslonøkkelen er en digital nøkkel som du laster ned med en app.

Slik behandler vi opplysningene dine når du booker lokaler

Innlogging til vår bookingløsning skjer via ID-porten. Vi tar kun vare på navnet ditt og dine kontaktopplysninger. Administrasjonen ved lokalet vil behandle dine opplysninger i forbindelse med tildeling av ønsket tid. Les mer om hvordan Oslo kommune behandler dine personopplysninger.

Kontakt

E-post
romsas.kulturhus@bgr.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Romsås senter 2-4