Jobb til ungdom i Bydel Alna

Er du mellom 15 og 21 år? Bor du i Bydel Alna og har lyst på sommerjobb? Da kan dette være en kjempemulighet for deg.

Vi i Bydel Alna tilbyr jobb til ungdom. Ved å jobbe vil du få relevant arbeidserfaring og ferdigheter som vil hjelpe deg videre på arbeidsmarkedet.

Vi legger ut alle stillingene på webcruiter. Dersom du ikke finner noen stillingsannonser er det for øyeblikket ingen stillinger som lyses ut.

Stillinger på webcruiter finner du her

Informasjon om sommerjobb for unge i Bydel Alna

På denne siden kan du finne svar på mange vanlige spørsmål om jobb i Bydel Alna. Siden oppdateres jevnlig, slik at dere kan bruke siden for å finne oppdatert informasjon om sommerjobbene.

Jeg har søkt jobben, men ikke blitt kalt inn på intervju. Når får jeg vite noe mer?

Hvis vi ønsker å ha et intervju med deg, ringer vi deg på det telefonnummeret du skrev inn i søknaden. Hvis du ikke blir oppringt, ble du dessverre ikke valgt. Du trenger ikke å ta kontakt med oss.

Jeg har vært på intervju. Når får jeg vite noe mer?

Vi ansetter fortløpende. Alle som får jobb, skal ha fått beskjed om det senest 1. juni. De fleste får vite det en stund før det.

Hvorfor må jeg ha elektronisk identitet (bank-ID eller MinID) og hvordan skaffer jeg meg det?

Alle som får sommerjobb, må ha elektronisk identitet. Årsaken til dette, er at denne brukes for å signere arbeidskontrakten digitalt (ikke på papir), søke skattekort/frikort og søke politiattest (for de arbeidsplassene som krever det) og for å få lønnsslipp inn i Altinn.
Arbeidskontrakten kommer på din altinn.no-bruker. For å opprette og logge inn på Altinn, trenger du elektronisk identitet.

Hvordan skaffer jeg meg frikort/skattekort?

Dere er selv ansvarlige for å skaffe dere skattekort/frikort. Alle som har jobb, må gjøre dette. Bestill frikort eller skattekort med en gang etter at du vet at du fikk jobb, så slipper du å bli trukket 50 prosent i skatt.På Skatteetaten sine sider kan du lese om hvordan du bestiller, ser eller endrer skattekort.

Hvis du har flere jobber og har frikort, må du dele opp frikortet ditt mellom arbeidsgiverne. Hvis du ikke gjør dette, blir du å bli trukket 50 prosent i skatt.
Her kan du lese mer om hvordan du deler opp frikortet ditt (Skatteetaten).

På disse nettsidene kan du lese om hva ung.no og Ung i Gamle Oslo skriver om skatt:

Hvem velger dere ut til sommerjobbene?

Når vi velger hvem som skal få sommerjobb, ser vi på mange ting. Vi skal prøve å få en balanse mellom alder, kjønn og bakgrunn. De som har skrevet en god søknad og CV, og gjør et godt inntrykk på intervju, blir prioritert. Hvis du hadde sommerjobb i fjor, blir du ikke prioritert i år.

Hvordan kan jeg være best mulig forberedt på jobbintervju?

Jobbintervjuer er aldri like, men det er likevel noen temaer og spørsmål som den som intervjuer deg, lurer på. På grunn av dette, er det lurt at du har gode svar på følgende spørsmål:

  • Kan du fortelle litt om deg selv?

Her anbefaler vi at du forteller kort om hva du heter, hvor du bor, hva dine hobbyer er, hva du eventuelt studerer, kort om hvilke arbeidserfaringer du har. Poenget med spørsmålet er å bli bedre kjent med deg!

  • Hvorfor har du søkt denne jobben? Hva er din motivasjon?

Motivasjon er noe av det viktigste en arbeidsgiver ser etter. God motivasjon betyr at det er større sannsynlighet for at du møter opp presist, gjør ditt beste og ønsker å lære. Motivasjon kan handle om at du ønsker å lære nye ting, bidra for lokalsamfunnet, hjelpe til med det du kan – eller noe helt annet.

  • Hvorfor kommer du til å gjøre en god jobb for oss?

Det er veldig mange søkere på disse jobbene. Du må derfor fortelle oss om hva som gjør akkurat deg så spesiell, og hvorfor vi må ansette DEG. Her er det lurt å legge vekt på hva du har lært på skolen, hva du har av arbeidserfaring fra tidligere, din personlighet hvilke hobbyer du har, og koble dette mot arbeidsoppgavene i sommerjobbene.

  • Jeg ble tilbudt jobb. Hva skjer nå?

Gratulerer med sommerjobb! For å jobbe, trenger du en arbeidskontrakt. Din kontrakt blir sendt ut digitalt på altinn.no. Du må lese den og signere før du starter å jobbe.
Du skal ha fått beskjed om hvor og når du skal jobbe. Du blir kontaktet av en fra arbeidsplassen din, som forteller deg hvilket klokkeslett du skal møte opp, og hva du eventuelt bør ha med deg. Husk å sjekke e-posten din! Hvis du ikke har hørt noe fra arbeidsgiveren din fire dager før du skal begynne å jobbe, kan du du ta kontakt på havard.grenmar-rohe.garder@nav.no

  • Trenger jeg politiattest? Hvordan får jeg det?

Noen av jobbene krever politiattest (vandelsattest). Hvis du må søke politiattest, skal du ha fått en e-post om dette. Dette gjelder blant annet barnehager, skoler, fritidsklubber, seniorsenter og frivillighetssentraler.

For å søke trenger du en bekreftelse fra oss. Hvis du tror jobben din trenger politiattest, men at du ikke har fått beskjed om det, kan du ta kontakt med oss.

Har du spørsmål om noe annet?

Ta kontakt med prosjektleder:

Jabbar Yousef

E-post: jabbar.yousef@nav.no

Anne Mette Syversen

E-post: anne.mette.syversen@nav.no.