Frisklivssentralen Bydel St. Hanshaugen

Frisklivssentralen er en forebyggende helsetjeneste som gir støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer.

Slik kan vi hjelpe deg

  • Oppfølging over 12 uker.
  • Frisklivsperioden starter og avsluttes med en helsesamtale. Vi hjelper deg med å sette konkrete mål og gir deg støtte til å gjennomføre det du har planlagt.
  • Vi tilbyr frisklivstrening med en blanding av styrke og kondisjon og kurs om kosthold og tobakksslutt.

Hvem er frisklivssentralen for?

Målgruppen er alle over 18 år som bor i Bydel St. Hanshaugen og som har behov for støtte til å endre levevaner på grunn av økt risiko for sykdom, eller som allerede har utviklet sykdom. Men man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta.

Slik får du frisklivsresept

Snakk med fastlegen din, annet helsepersonell eller NAV for å få en frisklivsresept (henvisning til frisklivssentralen). Du kan også ta direkte kontakt med oss uten henvisning.

Last ned frisklivsresepten til Bydel St. Hanshaugen for utfylling (PDF 0,3 MB)

Kurs i regi av frisklivssentralen

Frisklivstilbudene våre holdes ulike steder i bydelen. Vi har flere forskjellige kurs. Kontakt oss for å få mer informasjon eller for å melde deg på.

Bramat

Kurset vektlegger kostholdsendring over tid under mottoet «små-skritt, store forbedringer» og er basert på de nasjonale kostrådene.

Kurset tar for seg temaer som sunne matvarevalg, fem om dagen, regelmessige måltider, porsjonsstørrelser, varedeklarasjoner, kostfiber, salt og sukker, fettkvalitet og praktisk matlaging.

Tobakksfri

Kurset består av seks samlinger og har felles sluttdato. Deltakerne deler erfaringer og støtter hverandre under forberedelsene og i etterkant av sluttdatoen.

Hverdagsglede

Hverdagsglede er et lavterskeltilbud for økt livsmestring, og er utviklet av Rådet for psykisk helse.

Kurset er basert på de fem viktigste aktivitetene som kan bidra til å fremme god psykisk helse og livskvalitet og forebyggepsykiske lidelser i befolkningen: Fortsett å lære. Vær aktiv. Vær oppmerksom. Knytt bånd. Gi.

Senfølger etter covid-19

Kurset i senfølger etter covid-19 er et mestringskurs for deg som opplever milde til moderate helseplager etter gjennomgått covid-19 infeksjon.

Tilbudet omfatter helsesamtale, kartlegging, temaundervisning og tilpasset trening i gruppe. Kurset er for deg som bor i bydel St. Hanshaugen og er fylt 16 år. Du må kunne nyttiggjøre deg av et tilbud i gruppe. Oppstart april 2023.

Les mer om senfølger etter covid-19.

Kontakt

Spørsmål? Ta kontakt med frisklivsveileder Siri Celine Thélin Syvertsen.
Telefon
Postadresse:
Postboks 6999 St. Olavs plass
0130 OSLO

Telefontid

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag

Utenom åpningstider, send e-post, SMS eller legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg.