Gamle Oslo frisklivssentral

Vil du bli mer fysisk aktiv, spise sunnere, styrke psykisk helse, slutte å røyke eller snuse? Det skal ikke så mye til og gevinsten er stor. Frisklivssentralen hjelper deg.

Om Frisklivssentralen

Frisklivssentralen jobber med forebyggende tiltak for å styrke innbyggernes helse. Vi hjelper deg som trenger støtte til å endre levevaner og mestre dine helseutfordringer. Vi tilbyr helsesamtaler, treningsgrupper, egentrening, yoga/avspenning, kurs i kosthold, psykisk helse, søvnmestring, snus- og røykeslutt og helsedager.

Les mer om Frisklivssentralen (PDF)

Program

Timeplan for Gamle Oslo Frisklivssentral høst 2024 (PDF)

Frisklivssentralen bidrar til å styrke både fysisk og psykisk helse, og hindre eller begrense at sykdom utvikler seg. Vi hjelper deg i gang med endringen.

For aktive deltakere vil det være mulig å trene ut juni. Vi har ferieavvikling, og holder steng for aktiviteter i hele juli. Oppstart for aktiviteter etter ferie blir mandag 12. august 2024.

Kom i gang med din frisklivsperiode

Du trenger ingen henvisning for å starte hos oss. Ta direkte kontakt med frisklivssentralen for oppstart. Du kan også få en henvisning til Frisklivssentralen av din fastlege, NAV eller andre tjenester.

Vi tilbyr en frisklivsperiode ved behov. Den varer i tolv uker og kan redusere ditt behov for medisiner.

Hvis du tar kontakt, tar vi en individuell helsesamtale. Deretter planlegger for aktiviteter som passer deg. Bestill time til en første helsesamtale (helseboka.no). Helsesamtalen gir grunnlag til oppstart av frisklivsperiode.

En frisklivsresept hjelper deg i gang med livsstilsendring, og skal være et alternativ til å få resept på medisiner.

Kurs på Frisklivsentralen

Kostholdskurs ‘’Bra mat for bedre helse’’

Et kurs for deg som ønsker å spise sunnere. Kurset holdes en gang i uken over 5 uker, og bygger på norske kostholdsanbefalinger. Anbefalingene bygger på det som er vist å gi best helse og redusere risiko for sykdom. Det tas opp ulike tema som er viktig i et sunt kosthold, små grep i hverdagen, samtidig som gruppen får diskutere sammen. På en av kursøktene lager vi og spiser sunn, hjemmelaget mat basert på det vi har lært på de tidligere kursdagene.

Vi har oppstart på kostholdskurs i november 2024. Kurset vil foregå på onsdager kl. 14:00-16:00

Søvnkurs ‘’Sov godt’’

Kurset er for deg som strever med insomni eller lettere grader av søvnvansker og som ønsker å forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter. Kurset inneholder fire samlinger og baseres på kognitiv atferdsterapi. Under kurset lærer du mer om søvn, bevisstgjøring over egne og anbefalte søvnvaner, miljøkontroll, søvnrestriksjon og negative antakelser- og holdninger til søvn. Kurset krever egeninnsats gjennom hjemmeoppgaver.

Vi har oppstart på søvnkurs i august/september 2024. Kurset vil foregå på mandager.

Snus- og røykesluttkurs

Et kurs for deg som ønsker å slutte sammen med andre gjennom strukturert gruppeveiledning, støtte og kollektiv styrke. Kurset går over seks uker og bygges på metodene som er vist til å gi best effekt ved snus- og røykeslutt. Kurset legges opp med en felles sluttdato (tredje kursøkt). Vi deler erfaringer og støtter hverandre under forberedelsene og under vedlikeholdsfasen.

Vi har oppstart på snus- og røykesluttkurs i november 2024. Kurset vil foregå på torsdager kl. 14:00-16:00

Hverdagsglede

Et kurs for deg som ønsker å bli bevisst på små steg i hverdagen som kan føre til bedre psykisk helse. Kurset går over fem uker og du går gjennom fem ulike grep som kan bidra til bedre hverdagsglede: vær oppmerksom, vær aktiv, fortsett å lære, knytt bånd og gi. Les mer om hverdagsglede.

Vi har oppstart på kurs i hverdagsglede i oktober/november 2024. Kurset vil foregå på mandager.

Video om Frisklivssentralen

Møt Line, som fikk hjelp til å bli mer fysisk aktiv (youtube.com)

Kontakt en av våre frisklivsveiledere

Vladan Rovcanin
Telefon
Martine Landsrød Laume
Telefon
Gunhild Koksvik (permisjon)
Telefon
Danielle Teresa Cabral
Telefon
Joachim Grøstad
Telefon

Åpningstider

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag