Vestre gravlund

Om Vestre gravlund

Vestre gravlund ble anlagt i 1902 og er Norges største gravplass. Gravplassen har både kistegraver og urnegraver, en anonym minnelund og en barneminnelund.

På et eget område på gravlunden ligger krigsgraver fra andre verdenskrig. Soldater fra Sovjetunionen, Nederland, Danmark, Norge, Sverige, Jugoslavia, Frankrike og USA er gravlagt her. Det er også en grav for ukjente soldater. Krigsgraven for det Britiske Samveldet ligger midt inne på gravplassen.

Se kart over gravlunden her (PDF)

Les om hvem som kan gravlegges her

Hvis du har et gravnummer, kan du se hvordan du finner graven her

Kapeller

Det er fire kapeller på Vestre gravlund.

Nye kapell

Nye kapell ligger ved Borgen T-banestasjon med inngang mot Sørkedalsveien, og har en kapasitet på 200 personer. Kapellet ble oppført i 1930 og ferdigstilt i 1937. Orgel og piano er tilgjengelig.

Gamle kapell

Gamle kapell ligger på baksiden av Nye kapell, med inngang mot gravlunden. I Gamle kapell er det plass til 130 personer. Orgel er tilgjengelig.

Kapellet i jugendstil ble oppført i 1908-1909. Kapellet er midlertidig stengt i påvente av vernetiltak knyttet til freskene og glassmaleriene.

Krypten

Krypten er Vestre gravlunds minste kapell, med plass til 24 personer. Kapellet ligger under nye kapell med inngang på nordsiden av bygget. Orgel er tilgjengelig.

Gravlundskapellet

Gravlundskapellet ble oppført i 1902. Kapellet ligger midt inne på gravplassen og har en kapasitet på 130 personer. Orgel er tilgjengelig.

Slik kommer du deg til Vestre gravlund

Offentlig transport

Se ruter.no for reiseforslag

Parkering

Det er tre parkeringsplasser på Vestre gravlund. Den ene har innkjøring ifra Sørkedalsveien og de to andre fra Monolitveien. Alle parkeringsplasser har parkeringsavgift med parkeringsautomat.

Kontakt

Søknad om godkjenning av gravminne sendes: postmottak@gfe.oslo.kommune.no Besøksadressen til servicekontoret er Karvesvingen 3, 0579 Oslo.

Kontaktperson
Servicekontoret
Telefon
22 13 31 80
E-post
servicekontoret@gfe.oslo.kommune.no
Besøksadresse:
Sørkedalsveien 66
0369 OSLO