Aldersvennlig transport

Ruter aldersvennlig transport er et busstilbud for deg som er fylt 67 år.

Om rosa busser

Aldersvennlig transport er en dør-til-dør-bestillingstransport med fleksibilitet rundt reisetidspunktet. Transporten er tilgjengelig for kunder fra 67 år og oppover og er spesielt tilpasset personer som har utfordringer med å benytte ordinært kollektivtilbud.

Hvem er tilbudet for?

Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, som er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender, gå på besøk, eller har lyst på en tur ut.

Tilbudet gjelder for bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker, Vestre Aker, Sagene, Østensjø og Ullern, samt Marka (Sørkedalen, Solemskogen og Maridalen)

Slik fungerer tilbudet

En minibuss henter deg hjemme og kjører deg fram og tilbake dit du ønsker innenfor de bydelene som har tilbudet. Bussene kjører mandag til lørdag mellom kl. 10.00 og 18.00, og kan bestilles mellom klokken 09:00 og klokken 17:00.

Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Om du trenger hjelp eller veiledning hjelper sjåføren deg med dette. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

Første gang du bestiller reise trenger vi noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.

Reiser til og fra Maridalen, Sørkedalen eller Solemskogen

På grunn av lange kjøreavstander inn og ut av Nordmarka er åpningstidene til disse områdene mellom kl. 11-17 mandag til lørdag. Dersom du bor bak en bom til privat vei, vil du bli hentet og levert på nærmeste stoppested.

Bestill transport

Slik bestiller du transport (ruter.no)

Billett og betaling

Du betaler det samme pr reise som for en vanlig honnørbillett hos Ruter. Om du allerede har månedskort kan du bruke dette som betaling.

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å kjøpe billett om bord på minibussen. Billett må kjøpes i Ruter-appen, eller på et av Ruters utsalgssteder. Har du med en venn gjelder Ruters ordinære billettpriser. TT-kort gjelder dessverre ikke.

Ønsker du mer informasjon?

Se Ruter.no eller ring Ruters kundetelefonen 23 24 28 50.