Sykkelhotell

Sykkelhotell er et tilbud for alle pendlere eller andre reisende med behov for tryggere sykkelparkering.

Hvor ligger sykkelhotellene?

Det er tre sykkelhotell i Oslo. De befinner seg på Oslo S og i tilknytning til T-banestasjonene Ryen og Grorud. Sykkelhotellet på Oslo S er lokalisert mellom flytogterminalen og P-huset på sjøsiden av Oslo S, med én inngang fra Christian Frederiks plass og én via P-huset, og kort vei til perrongene via gangen under sporene.

Hva koster det å bruke sykkelhotellene?

Abonnementet koster 50 kroner for 30 dager. Dette gir tilgang til alle Oslos sykkelhoteller. Abonnementet må fornyes av brukeren før hver nye periode.

Hvordan bruker du sykkelhotellet?

  • Last ned appen Sykkelhotell Oslo.
  • Opprett en bruker og registrer betalingsmåte. Velg ønsket sykkelhotell og trykk "LÅS OPP" for å åpne døren. Du må være i nærheten av sykkelhotellet for å få tilgang.
  • Lås sykkelen fast i et sykkelstativ. Ikke parker i ferdselssonen eller i arealer uten stativ. Respekter anviste plasser for lastesykler.
  • Kun sykler skal oppbevares i sykkelhotellet.
  • Løsøre som ikke er festet til sykkelen blir fjernet.
  • Sykler som står parkert mer enn 7 dager i strekk blir fjernet.
  • Avtalen er personlig og kan kun benyttes av én bruker.

Hvordan fungerer sykkelhotellet

Parkeringstid

  • Sykkelhotellet er et parkeringstilbud for aktive reisende, og skal ikke brukes til langtidslagring av sykler.
  • Makstid for parkering av sykler er én uke.

Kapasitet og fasiliteter

Sykkelhotellet på Oslo S har kapasitet til ca. 160 sykler. Dette inkluderer fem plasser til lastesykler med egne stativer. På Grorud er det plass til ca. 58 sykler og 7 lastesykler. På Ryen er det plass til ca. 22 sykler og 3 lastesykler. Sykkelhotellene er utstyrt med sykkelpumper og servicestasjon for enkelt vedlikehold.

Sykkelhotellet på Oslo S er kameraovervåket og tilknyttet vekterordningen på Oslo S. Sykkelhotellene på Grorud og Ryen er kameraovervåket og knyttet til Sporveiens driftssentral.

Drift av sykkelhotellene

Sykkelhotellet på Oslo S er bygget i samarbeid med Bane NOR Eiendom, men er finansiert og driftet av Oslo kommune. Sykkelhotellene på Ryen og Grorud finansieres av Bymiljøetaten og driftes i samarbeid med Sporveien.

Kontakt oss

Kontakt Bymiljøetaten