Bergtunet barnehage

Litt om barnehagen

Bergtunet barnehage ligger i naturskjønne omgivelser på Berg gård med den idylliske Bergskogen som nærmeste nabo. Sammen med Berg gård spesialbarnehage utgjør vi Berg gård barnehageområde.

Barnehagen var rehabilitert i 2017, men selve bygningen er fra 1966, noe som også bærer tydelig preg i dens flotte arkitetur. I midten av barnehagen er det også et åpent atrium som benyttes som en del av utearealet til de yngste barna. Huset har unike løsninger med ulike aktivitetsrom som gymsal, dramasal, amfi, vannrom, sanserom og formingsrom.

Barnehagen har et eget innendørs basseng hvor det tilbys gratis vanntilvenning for bydelens førskolebarn, ergo-fysioterapitjeneste og for barn med nedsatt funksjonsevne.

Bergtunet barnehage er et nærmiljøsenter hvilket betyr at det er mye aktivitet på huset også utenfor barnehagens åpningstid. Fra mandag til søndag arrangeres blant annet dansekurs i regi av Den norske ballettskolen og svømmeopplæring i regi av OI-svømming.

Vi er miljøfyrtårnsertifisert. Ta kontakt med oss for å få tilsendt vår miljø- og klimarapport.

Fagdager i barnehagen:

Barnehagene i Nordre Aker har 5 fagdager i løpet av et barnehageår.

Disse dagene brukes til felles kompetanseheving og planlegging.

Barnehagen er stengt disse dagene. Fagdager i barnehageåret 2023/24:

 • 11. september
 • 3. november
 • 14. og 15. mars
 • 27. mai

Sommerbarnehage:

I ukene 28, 29, 30 er det sommerhage for barn som går i kommunale barnehager.

Da er det en barnehage som er åpen, de andre er stengt.

Sommeren 2023 er sommerbarnehagen i Tåsen barnehage.

Nøkkelinformasjon

 • Kommunal barnehage
 • Bydel Nordre Aker
 • Ordinær barnehage
 • Avdelingsbarnehage
 • 10 måneder - 6 år
 • Antall barn: 126
 • Inneareal: 9 m per barn -

  Godkjent innendørs leke- og oppholdsareal per barn.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

 • Antall barn per ansatt: 5,7 -

  Antall barn per årsverk i grunnbemanningen (ansatte som jobber direkte med barna). Utregningen tar hensyn til barnas avtalte oppholdstid i barnehagen, og barn under tre år teller dobbelt. Det gjør at tallet er sammenlignbart for barnehager med ulik alderssammensetning.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

 • Andel ansatte med barnehagelærerutdanning: 39,8% -

  Tallet viser andelen ansatte i barnehagen som har barnehagelærerutdanning i prosent av grunnbemanningen og styrer. Andelen beregnes utfra antall ansatte i barnehagen og ikke hvor mange årsverk de utgjør.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2023. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2025.

Slik jobber vi

I Bergtunet bruker vi verktøy som LØFT i arbeid med barn og voksne. LØFT er en metode som bygger på en løsningsfokusert tilnærming til barn og voksnes ferdigheter. Personalet jobber i tillegg etter prinsipper fra «Circle of security» (Trygghetsirkelen).

Bergtunet har også deltatt i Norges største forskningsprosjekt i barnehagesammenheng, «Trygg før 3». Prosjektet har sett på kvaliteten i norske barnehager og om det er mulig å forbedre kvaliteten ved å jobbe målrettet med relasjonsarbeid. I forskningen ble observsasjonsverktøy, CLASS (classroom assesemnt scoring system) med utgangspunkt i åtte samspillsdimensjoner, og implementering av CLASS fortsetter for å heve kompetansen i barnehagene i Nordre Aker. Les mer om Trygg før 3, CLASS samt forskningsfunnene.

Foreldrene mener

Tabellen viser barnehagens gjennomsnitt i den nasjonale foreldreundersøkelsen for barnehager (Utdanningsdirektoratet). Skala 1-5, der 5 er best.

Resultater fra foreldreundersøkelse, per tema og år
Tema20232022
Svarprosent86%90%
Ute- og innemiljø3,94,1
Barnets trivsel4,74,7
Informasjon4,14,3
Barnets utvikling4,64,7
Total tilfredshet4,34,6

Pris

Pris for opphold: 2000,- pr måned

Pris for mat: 300,- pr måned

Regler for redusert pris, søskenrabatt og betaling

Om mattilbudet

Barnehagen serverer fire måltider i uken. I tillegg serveres det melk, frukt og grønnsaker hver dag. Vi følger bydelens måltidsmeny som er utarbeidet i samarbeid med ernæringsfysiologer. Matrettene er i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehager.

Barnehagens ledelse

Barnehagens leder
Monica Nordgård
Telefon
Barnehagens leder (50 %) Gårdstyrer (50%)
Reidunn Storum
Svarer på spørsmål om basseng og utleie.
Telefon
Områdestyrer
Hege Aaby Vinje
Tlf: 90 66 96 52 hege.aaby.vinje@bna.oslo.kommune.no

Avdelinger

Rosa (1-3 år)

Telefon

Grønn (1-3 år)

Telefon

Oransje (1-3 år)

Telefon

Lilla (1-3 år)

Telefon

Turkis (1-3 år)

Telefon

Magenta (1-3 år)

Telefon

Rød (3-6 år)

Telefon

Blå (3-6 år)

Telefon

Mint (3-6 år)

Telefon

Indigo (3-6 år)

Telefon

Kontakt

Telefon
46 93 67 85
Besøksadresse:
Bergsalléen 23
0854 OSLO

Åpningstid

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag