Bergtunet barnehage

Gå videre

Åpningstid

 • Mandag: 07:30 - 17:00
 • Tirsdag: 07:30 - 17:00
 • Onsdag: 07:30 - 17:00
 • Torsdag: 07:30 - 17:00
 • Fredag: 07:30 - 17:00
 • Lørdag: Stengt
 • Søndag: Stengt

Kontakt

Telefon

46 93 67 85

Kontakt barnehagens ledelse

Kontakt barnehagens avdelinger

Besøksadresse

Bergsalléen 23, 0854 OSLO

Litt om barnehagen

Bergtunet barnehage ligger i naturskjønne omgivelser på Berg gård med den idylliske Bergskogen som nærmeste nabo. Sammen med Berg gård spesialbarnehage utgjør vi Berg gård barnehageområde.

Vi flyttet inn i flotte rehabiliterte lokaler i januar 2017. Huset har unike løsninger med ulike aktivitetsrom som gymsal, dramasal, amfi, vannrom, sanserom og formingsrom.

Barnehagen har et eget innendørs basseng hvor det tilbys gratis vanntilvenning for bydelens førskolebarn, ergo-fysioterapitjeneste og for barn med nedsatt funksjonsevne.

Bergtunet barnehage er et nærmiljøsenter hvilket betyr at det er mye aktivitet på huset også utenfor barnehagens åpningstid. Fra mandag til søndag arrangeres blant annet dansekurs i regi av Den norske ballettskolen og svømmeopplæring i regi av OI-svømming.

Vi er miljøfyrtårnsertifisert. Ta kontakt med oss for å få tilsendt vår miljø- og klimarapport.

Nøkkelinformasjon

 • Kommunal barnehage
 • Bydel Nordre Aker
 • Ordinær barnehage
 • Avdelingsbarnehage
 • 10 måneder - 6 år
 • Antall barn: 130
 • Inneareal: 8 m per barn - Les mer

  Godkjent innendørs leke- og oppholdsareal per barn.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2021. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2023.

 • Antall barn per ansatt: 6 - Les mer

  Antall barn per årsverk i grunnbemanningen (ansatte som jobber direkte med barna). Utregningen tar hensyn til barnas avtalte oppholdstid i barnehagen, og barn under tre år teller dobbelt. Det gjør at tallet er sammenlignbart for barnehager med ulik alderssammensetning.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2021. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2023.

 • Andel ansatte med barnehagelærerutdanning: 39,8% - Les mer

  Tallet viser andelen ansatte i barnehagen som har barnehagelærerutdanning i prosent av grunnbemanningen og styrer. Andelen beregnes utfra antall ansatte i barnehagen og ikke hvor mange årsverk de utgjør.
  Data fra www.barnehagefakta.no. Opplysningene er samlet inn 15. desember 2021. Tallene kan ha endret seg. Nettsidene oppdateres med nye tall i februar 2023.

Slik jobber vi

I Bergtunet bruker vi verktøy som LØFT i arbeid med barn og voksne. LØFT er en metode som bygger på en løsningsfokusert tilnærming til barn og voksnes ferdigheter. Personalet jobber i tillegg etter prinsipper fra «Circle of security» (Trygghetsirkelen).

Bergtunet har nettopp avsluttet et toårig forskningsprosjekt som heter  «Trygg før 3». Gjennom prosjektet har spesielt småbarnsavdelingene fått kunnskap om hva som bedrer kvaliteten i relasjonene mellom barna og de ansatte i barnehagen. I prosjektet er det brukt verktøyet
CLASS (classroom assesment scoring system) hvor emosjonell og adferdsmessig støtte, og støtte til utvikling og læring har vært sentrale temaer. I 2021 videreføres arbeidet og alle ansatte i de kommunale barnehagene i Nordre Aker skal få kompetanseheving gjennom implementering av CLASS som metode.

Barnehagen har fokus på å ha menn og kvinner i en personalgruppe, samt kompetanseutvikling av ansatte.

I årsplanen vår kan du lese mer om våre mål, satsingsområder, og hvordan vi arbeider for å fremme barns utvikling og trivsel.

Foreldrene mener

Tabellen viser barnehagens gjennomsnitt i den nasjonale foreldreundersøkelsen for barnehager (Utdanningsdirektoratet). Skala 1-5, der 5 er best.

Resultater fra foreldreundersøkelse, per tema og år
Tema20212020
Svarprosent92%91%
Ute- og innemiljø4,24,2
Barnets trivsel4,74,8
Informasjon4,34,5
Barnets utvikling4,64,7
Total tilfredshet4,64,6

Pris

Pris for opphold: 3315,- pr måned

Pris for mat: 190,- pr måned

Regler for redusert pris, søskenrabatt og betaling

Om mattilbudet

Barnehagen serverer fire måltider i uken. I tillegg serveres det melk, frukt og grønnsaker hver dag. Vi følger bydelens måltidsmeny som er utarbeidet i samarbeid med ernæringsfysiologer. Matrettene er i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehager.

Barnehagens ledelse

Barnehagens leder

Monica Nordgård

Telefon: 46 93 67 85

E-post:

Barnehagens leder (50 %) Gårdstyrer (50%)

Mailinn Daljord

Telefon: 95 26 60 73

E-post:

Svarer på spørsmål om basseng og utleie.