Telegrafkake
 

 

Kokebok for barne- og fortsettelsesskolen fra 1929 inneholder oppskrifter som sjelden følges i dag. På Arkivenes dag tørker vi støv av en av dem og serverer "Telegrafkake".

Egentlig en ganske allminnelig formkake, men hva kommer navnet av?

Fikk man servert kaka på Telegrafen? Ligner rutenettet, når du deler opp kaka i småstykker i formen, på telegrafnettet? Har du rett svar, eller bedre teorier enn oss, send svar til:

postmottak.byarkivet@kie.oslo.kommune.no

 


Telegrafkake:
3 dl. hvetemel
2 ss. smeltet margarin
1 1/2 dl. sukker
2 ts. bakepulver
1 1/2 - 1 3/4 dl. melk
10 citrondråper
1 dl. stenfri rosiner

Smør formen. Lag deig. Hell deigen i formen og stek kaken 1/2 - 3/4 time. Stikk en tynn pinne inn i kaken for å prøve om den er gjennomstekt - kaken er ferdig når det ikke henger deig ved pinnen. Stek formkaker nederst i stekeovnen!



 

 

 


Tilbake
 

 

Åpningsside

Program

Smakebiter