Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge

Tilskuddsordningen skal motvirke og/eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. I tillegg er det et mål at tiltakene bidrar til et mer inkluderende fritidsmiljø.

Frist for å søke

4. desember 2020.

Kort om tilskuddet

Målgruppen er barn og ungdom berørt av fattigdomsproblemer og deres familier når tiltaket retter seg mot kultur-, fritids- og ferieaktiviteter.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) deler ut midlene i denne ordningen. Kommunen vurderer søknadene og gir vår anbefaling til Bufdir. Bufdir tar den endelige beslutningen om hvem som skal få midler.

Det er endringer i tilskuddet for 2021, så les kriteriene nøye hvis du har søkt, eller hørt om, ordningen før.

Knutepunktfunksjon

I Oslo skal alle bydeler sørge for en knutepunktfunksjon. Knutepunktfunksjon skal være et kontaktpunkt i kommunen for frivillige organisasjoner som jobber med inkludering av barn i målgruppen. Bydelene Frogner, Nordre Aker, Nordstrand, St. Hanshaugen, Ullern, Vestre Aker og Østensjø skal informere Byrådsavdeling for arbeid, inkludering og sosiale tjenester om hvordan de organiserer denne. De øvrige bydelene kommuniserer direkte med Bufdir.

Kriterier for å søke

Hvem kan søke?

• Offentlige instanser
  • Private aktører
  • Frivillige organisasjoner

Privatpersoner kan ikke motta tilskudd gjennom ordningen. Søkerorganisasjonen må ha organisasjonsnummer når dere sender inn søknad.

Dette legger Bufdir vekt på

• Omfang av fattigdom i barnefamilier i kommunen eller bydelen
  • Geografisk spredning mellom kommuner/bydeler og fylker ved fordelingen av midlene
  • Den totale størrelsen på tilskudd til kommunen gjennom ordningen
  • Samarbeid mellom frivillig sektor og forebyggende tjenester
  • Integrering av barn og ungdom med innvandrerbakgrunn i lavinntektsfamilier
  • Tiltak som retter seg mot barn og ungdom som vokser opp med foreldre med rusproblemer/psykiske vansker/utfordringer knyttet til vold

1. 1Sett deg inn i regelverket
  2. 2Logg inn, fyll ut og send inn søknad

Søknadsportalen hos bufdir.no

Alle søknader fylles ut og sendes inn elektronisk via sidene til Barne-, ungdoms,- og familiedirektoratet (Bufdir).

1. 1Slik behandler kommunen søknadene

Kommuner i tilskuddsordningen vurderer og prioriterer søknadene. Bufdir gjør den endelige tildelingen.

Søknader om byomfattende tiltak og tiltak i bydelene Frogner, Nordre Aker, Nordstrand, St. Hanshaugen, Ullern, Vestre Aker og Østensjø vil vurderes/prioriteres av Byrådsavdeling for arbeid, inkludering og sosiale tjenester (AIS).

Søknader om tiltak i bydelene Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Søndre Nordstrand, Alna, Grorud, Stovner og Bjerke vurderes og prioriteres av bydelene selv.

Rapportering for tilskud

Rapport og regnskap skal sendes på nettsidene til Bufdir.

Bydel / byomfattende søknaderKontaktperson(er)TlfKontaktinformasjon
    Frogner, Nordre Aker, Nordstrand, St. Hanshaugen, Ullern, Vestre Aker og Østensjø.
    Kjersti Varang (EHA)
    kjersti.varang@byr.oslo.kommune.no

Bydeler som prioriterer tiltak selv
    BydelKontaktperson(er)TlfE-post