Når og hvor kan du stemme til stortingsvalget i Oslo?

​​​​​Du kan forhåndsstemme ved stortingsvalget fra 10. august til 10. september. Valgdagene er 12. og 13. september. Husk legitimasjon.

Tidligstemme 1. juli – 9. august

Fra 1. juli til 9. august kan du tidligstemme i møteromssenteret i Oslo rådhus (inngang sjøsiden) mandag til fredag mellom kl. 09.00 og 15.30.

Ordningen er ment for deg som ikke har anledning til å stemme innenfor forhåndsstemmeperioden eller på valgdagene.

Forhåndsstemme 10. august – 10. september

Forhåndsstemme i Oslo

I Oslo er det 31 lokaler hvor du kan stemme på forhånd.

Du kan stemme ved hvilket som helst forhåndsstemmested i Oslo. Har du stemmerett i en annen kommune, kan du forhåndsstemme fra lokalene i Oslo.

Se hvor du kan forhåndsstemme i Oslo her.

Åpningstider for lokaler i Oslo

• 10.august - 5. september:

• hverdager kl. 10 .00 – kl. 19.00

• lørdager kl. 10.00 - kl. 18.00 (Blindern er stengt på lørdager)

• 6. september – 10. september:

• kl. 10.00 - kl. 21.00

Forhåndsstemme i andre kommuner

Du kan forhåndsstemme til stortingsvalget fra en annen kommune enn den du er folkeregistrert i.

Bor du på helse- og sosialinstitusjon, er på sykehus eller sitter i fengsel?

Se oversikt over institusjoner hvor det er mulig å stemme (PDF 0,05 MB)

Bor du i utlandet, på Svalbard eller Jan Mayen?

Da har du mulighet til å stemme fra 1. juli til 3. september ved de fleste utenriksstasjoner.

Les mer informasjon for velgere bosatt i utlandet på valg.no

Stemme hjemme

Hvis du på grunn av sykdom eller uførhet ikke kan stemme i et valglokale, kan du søke om å få forhåndsstemme hjemmefra. Da kommer det to valgmedarbeidere hjem til deg og mottar stemmen din.

Frist for å søke om å gi forhåndsstemme hjemmefra er fredag 10. september kl. 10.00. Søknaden må inneholde navn, telefonnummer, adresse og fødselsdato. Du vil bli kontaktet om tidsrom for stemmegivning.

Du kan søke per e-post til valgioslo@oslobystyre.no.

Søknaden kan også sendes per brev:

Valgstyret i Oslo
v/Bystyrets sekretariat
Rådhuset, 0037 Oslo

Du kan også ringe telefon 23 46 12 12 for å søke om å stemme hjemme.

Stemme på valgdagene 12. og 13. september

På valgdagene må du stemme i den kommunen du er folkeregistrert i.

Det er 103 valglokaler i Oslo.

Se oversikt over valglokalene i Oslo her.

Åpningstider for valglokalene

• Søndag 12. september klokken 13.00 til 18.00

• Mandag 13. september klokken 09.00 til 21.00

Er du i karantene eller isolasjon?

Vi anbefaler deg som er i karantene å vente med å stemme til du er ute av karantenen. Hvis dette ikke lar seg gjøre, kan du:

• Stemme fra bilen din både i forhåndsstemmeperioden og på valgdagene.

•  Stemme hjemme

Er du i isolasjon eller har nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon, skal du vente med å stemme til du er frisk og ute av isolasjon. Den siste uken før valgdagene kan du stemme hjemmefra. Da vil to valgmedarbeidere med smittevernutstyr komme hjem til deg for å ta imot stemmen din. Du må har på deg munnbind når du avlegger stemme hjemme.

Hvis du er i karantene eller isolasjon siste uken før valgdagene, kan du søke om å stemme hjemme frem til kl. 10. på valgdagen 13. september. For andre er fristen fredag 10. september kl. 10.00.