Til innhold

St. Hallvard-medaljen

St. Hallvard-medaljen 2018

Forfatter Lars Saabye Christensen mottok St. Hallvard-medaljen 2018.

Lars Saabye Christensen får utmerkelsen for sitt produktive forfatterskap i over 40 år. Bøkene hans beskriver et oppvekstunivers i det sorgmuntre Oslo som er lett å identifisere seg med. Flere av bøkene hans er også filmatisert. Saabye Christensen har også engasjert seg aktivt for å hjelpe fram nye talenter i norsk litteratur.

Les hele begrunnelsen for St. Hallvard-medaljen 2018 (PDF)

Om prisen

St. Hallvard-medaljen er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte gjort seg fortjent til byens påskjønnelse. Medaljen er Oslo bys høyeste utmerkelse, og navnet er hentet fra byens skytshelgen, St. Hallvard (ca. 1020 – 1048).

Medaljen

Medaljen har i midtfeltet i sølv St. Hallvard og en møllestein med 3 piler. I blå emalje rundt midtfeltet har den inskripsjonen: UNANIMITER ET CONSTANTER. Medaljen er festet i bånd i Oslo bys farger. Medaljen følges av et diplom, hvor det fremgår for hvilken fortjeneste medaljen er tildelt.

Tildeling og utdeling

Drøftinger om tildeling av St. Hallvard skjer i lukket møte i forretningsutvalget, vanligvis i mars måned hvert år.  Medaljen og diplomet utdeles av ordføreren i Oslo rådhus. Det er tradisjon for at St.Hallvard-medaljen utdeles på en dato like før eller etter St.Hallvarddagen, 15. mai.

St. Hallvard-medaljen ble innstiftet i 1950, men utdelt første gang i 1956. Medaljen er ikke blitt utdelt hvert år, og det har variert fra år til år om en eller flere personer har mottatt medaljen.

Kontaktinformasjon

Spørsmål kan rettes til spesialrådgiver Thomas Bigset ved Ordførerens kontor, tlf.: 971 00 204.

Bilder og tidligere mottakere