Smestadparken

Her finner du fotballbaner, benker, store trær, blomsterenger og et rikt dyreliv. Om vinteren kan man stå på skøyter i parken.

Om parken

I Smestadparken er det mange store trær. I nordenden er det en hasselskog. Det er utplassert flere benker rundt i parken, noen med bord. Flere barnehager og barneskoler benytter parken på dagtid til lek og læring.

Bymiljøetatens botaniker opplyser at det bl.a. er funnet smaltimotei, åkermåne og rødknapp i Smestadparken, og at disse er viktig å bevare. Her er også blåveis og Marianøkleblom.

Rikt dyreliv

Det er mange ekorn i parken, og et rikt fugleliv, blant annet flaggspett. Gamle trestammer fra falne trær blir beholdt i parken med tanke på dyrelivet. Noen områder med brennesle blir beholdt med tanke på sommerfuglene.

Dugnad for plantelivet

Hvert år siden 1986 har beboerne rundt parken arrangert dugnad i tett samarbeid med Bymiljøetaten og Vestre Aker Bydel.

Dugnadene tar utgangspunkt i befaring med Bymiljøetaten hvert år, og kan bidra til å få opp igjen Smestadparkens blomstereng med viktige, stedegne planter, bl.a. ved å fjerne russekål, burot, ullborre og løkurt, slik at disse ikke skal ta overhånd noen steder. Villskudd av ask og lønn fjernes også. Ellers ville de kommet opp overalt.

Fasiliteter

Inntil parken ligger to små fotballbaner med grus. Begge banene er belyst om kvelden.

Naturisbane

Den nederste grusbanen brukes som skøytebane fra ca. 1. november til 1. april (varierer etter værforhold). Vedlikehold med vanning og skraping utføres daglig dersom temperaturen tillater det.

Tilbud i nærheten

Smestadparken ligger omtrent midt mellom Holmendammen og Smestaddammen.
Like i nærheten ligger friområdet Hellestien, som går fra Bernhard Herres vei til Smestad.

Herfra er det fin utsikt over byen.

Les om Smestadparkens Venner på Facebook

Slik kommer du deg til Smestadparken

Smestadparken ligger litt nord for Smestad T-banestasjon.

Det er flere adkomstveier til parken: fra Gjøaveien, fra Dalskroken og fra Holmenveien (sistnevnte er tilgjengelig med rullestol).

Offentlig transport

Smestad T-banestasjon, linje 2 og 3.

Bussrute 45, 40, 28, 23 og 24.

Kontakt

Telefon
2180 2180
Besøksadresse:
Gjøaveien, 0376 Oslo