Store Tryvann

Store Tryvann er virkelig et klart og fint badevann, som har badebrygge med trapp. Vannet er tilgjengelig fra grusvei fra flere utfartssteder, og sånn sett ligger det sentralt til i Nordmarka med mange innfartsmuligheter. Store Tryvann har mange fine badesteder rundt hele vannet.

I sør, like inntil veien, er det gode muligheter med steiner som du kan tråkke på nedover, eller mer “strand”-følelse helt i sør. Mot Tryvannstua er det flere odder det er godt egnet å bade fra, og det finnes et par steder mot skitrekket som også går an å bade fra med grovkornet sand.

Helt inntil alpinbakken er et myrområde, så det er ikke like godt egnet eller spesielt innbydende å bade ved. Det finnes absolutt muligheter på sørvestsiden av vannet, men her er det litt mer kronglete å komme til.

Slik kommer du deg til Store Tryvann

Vannet ligger like ved Tryvannstua. Det går grusvei nesten helt til vannet, på nordøst-siden. Det er enklest å komme til Store Tryvann fra Frognerseteren (ca. 2 km), men det går en god grusvei fra Midtstuen og helt opp hit (ca. 4 km). Hvis du tar sykkelen fra Sognsvann og Ullevålseter er det også en mulighet, hvis du ønsker å kjøle deg ned etter en skikkelig treningsøkt. En tur på den brede stien fra Frognerseteren T-bane kan anbefales og er på ca. 2 km.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24