Skjennungen

Skjennungen er alt som er herlig med Nordmarka. Markastue på toppen med utsikt, og vannet nedenfor med fine bade- og overnattingsmuligheter, og grei adkomst med grusvei fra Ullevålseter eller Tryvann.

Skjennungen er et yndet turmål og et godt kjent vann vinterstid, men det er også fint å bade i på sommeren. Her finnes det offentlig godkjent ildsted, i nordvest langs grusveien, og flere hyggelige plasser rundt vannet man kan overnatte eller bade ut fra. Det passer fint å gå ut i vannet langs grusveien, som passerer vannet i nord.

Det er også flere bademuligheter ut fra odder med stein som fører ned i vannet i sør. Om sommeren kan man finne rester av gamle hoppbakker i området, som vitner om stedets skihistorie.

Slik kommer du deg til Skjennungen

Fra Tryvannstua går det grusvei videre nordøstover, følg skilting mot Skjennungstua og Ullevålseter. Grusveien går først forbi Marimyr, og deretter ned mot vannet Skjennungen.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24