Nøklevann

Dette er et drøyt 3 kilometer langt vann som ligger i Østmarka i Oslo, nært opptil Bøler og Bogerud. Skogen rundt er full av idylliske steder hvor du kan finne ro og vakker natur.

Kanskje du vil nyte solnedgangen med lavvo og bål ved Bremsrud, eller ta deg en dukkert?

Bråten badeplass

Bråten badeplass finner du sørvest i Nøklevann. Badeplassen ligger ikke langt fra Haraløkka idrettsplass og bebyggelsen på Bøler, og en kort sykkeltur fra Rustadsaga markastue.

Bråten er, sammen med Ulsrudvann, en av de mest besøkte badeplassene i Østmarka. Badeplassen er universelt utformet. Bogerud og Bøler t-banestasjon ligger cirka to kilometer fra badeplassen.

Kattisa og demningen ved Rustadsaga er to andre fine plasser man kan bade.

Populært turområde

Området rundt vannet er også veldig populært som turområde hele året, spesielt fordi det ligger tett opptil T-banestasjonene på Ulsrud, Bøler og Bogerud. En del legger også joggeturen rundt vannet. Her er det en løpetrasé på drøyt åtte kilometer.

Dette er også et godt fiskevann, og dersom du er heldig kan du også se en bever eller to. Om vinteren prepareres det skiløyper rundt vannet.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Badevannskvalitet

Sist målt 16.07.24

Badevannskvaliteten er god

Målt temperatur

18°C

Sist målt 24.07.23

Klassifisering basert på siste fire år

BlåUtmerket

Forklaring til fargekoder

  • Blå Utmerket: Badevannskvaliteten er stabilt bra gjennom hele badesesongen.
  • Grønn God: Badevannskvaliteten er stort sett bra, men det kan forekomme perioder med redusert kvalitet.
  • Gul Tilstrekkelig: Badevannskvaliteten er stort sett bra, men fraråding av bading kan forekomme i løpet av sesongen. Dette er stort sett knyttet til mye nedbør.
  • Rød Dårlig: Badevannskvaliteten er stort sett bra, men fraråding av bading kan forekomme i løpet av sesongen. Dette er stort sett knyttet til mye nedbør.

Fasiliteter

  • 1 HC-toalett (åpent mai-oktober)
  • Liten sandstrand
  • Stupebrett og badebrygge
  • Godkjent ildsted
  • Bord og benker
  • Badeplassen oppfyller kravene til universell tilgjengelighet (tilpasset alle) og har blant annet parkering (Haraløkka eller Rustadsaga utfartssparkering), toalett og baderampe for bevegelseshemmede.

Slik kommer du deg til Nøklevann

Ta T-bane nr. 3 eller buss nr. 76 og 79 til Bogerud, alternativt med bil via Skullerud skole til utfartsparkeringsplass. Herfra kan du følge en turvei, via Rustadsaga, og helt opp til vannet