Langvannet

Om

Langvannet ligger noen kilometers gange inn i Østmarka, og er et langt og ganske smalt vann. Det finnes meget gode muligheter for bading og overnatting i sør. Det er en smal sti langs vannets østbredde, helt til nordenden, også langs her er det flere steder som passer godt for overnatting, og noen småodder man kan bade fra.

Spesielt på odden cirka midt i vannet, som man når fra vestsiden, er utmerket for både bading og overnatting. Like godt egnet som i sør. Det er ingen tilrettelegging i vannet, og det er kun stier som fører deg hit. Noen myrområder i sør og i nordøst, ellers ganske solide stier.

Slik kommer du deg til Langvannet

Til Langvannet går det ingen grusvei, i alle fall ikke helt frem. Fra Grønmo utfartsparkering er det omtrent fem kilometers gange, der cirka 3,5 km på grusveien som går forbi Østmarkskapellet. Det er blåmerket og rødmerket sti til sørenden av vannet, men også blåmerket sti helt fra Skullerud og til vannets nordvestre side.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24