Hauktjern

Hauktjern er for en del kjent som et utmerket sted å klatre, men det er også et herlig sted å dyppe tær i sommervarmen. I hele sørenden av vannet, og store deler av østsiden er det flotte bademuligheter og campsteder.

Like opp fra Sarabråten ved Nøklevann ligger vannet som virkelig egner seg godt for hengekøyeturer, gjerne med bikini og badebukse i sekken også. Fra sør- og østsiden har du nydelig utsikt mot Hauktjernskløftene nordvest i vannet, og det kan bare beskrives som et idyllisk skue i solnedgang. Prøv et kveldsbad, og du vil se at du får god plass og fin badevannstemperatur i det lille vannet.

Slik kommer du deg til Hauktjern

Hauktjern er kun tilgjengelig fra blåmerket sti. Du når vannet fra nord fra Kroktjern og nedover langs bekken, mens den kanskje enkleste adkomsten får du et par hundre meter østover fra Sarabråten ved Nøklevann. Frem til Sarabråten kan du sykle eller gå på grusvei fra mange utfartssteder.

Den korteste veien er fra Ulsrudvann, som du enkelt når hvis du tar T-banen til Ulsrud stasjon, eller hopper av bussen på Østmarkveien busstopp (rute 61B, 76 og 79). Du kan også ta t-banen til Bøler og gå via Haraløkka inn, fra Rustadsaga, eller fra Skullerud og langs østsiden av Nøklevann.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24