Teater for ungdom

Teaterundervisningen ved Oslo kulturskole er perfekt for deg som ønsker å lære å skape spennende karakterer ved bruk av stemme og kropp. Bli med!

Søk om plass

Om undervisningen

I undervisningen har vi fokus på grunnleggende trening i teaterteknikker, bevegelse, stemme og kreativitet. Gjennom arbeid med tekster som scener, dialoger, fortellinger og improviserte historier, vil du få utforske scenisk tilstedeværelse. Vi legger vekt på å skape et trygt og støttende miljø hvor kreative prosesser kan utfolde seg.

I teaterfaget kan elevene være kreative alene eller sammen med andre elever. De kan lære å mestre ulike oppgaver og få erfaring med å opptre for et publikum. Teaterkursene i kulturskolen er for både nybegynnere og erfarne elever, og de foregår i grupper delt etter alder. Vi vektlegger en lekende tilnærming, der hver elev blir sett og utfordret individuelt. Teater er for alle, men vi legger vekt på å tilpasse undervisningen til hver enkelt elev. Vi jobber med samspill, improvisasjon, forståelse av tekster og rollearbeid. Elevene vil få prøve seg på forskjellige skuespillerteknikker som kan hjelpe dem med å utvikle sitt sceniske uttrykk. Vi vil fokusere på kroppsspråk og stemmebruk i rollearbeidet. Målet med kurset er å skape et trygt og inkluderende miljø der alle kan være seg selv. Sammen vil vi skape minneverdige øyeblikk!

Hvert semester avsluttes med en visning eller en forestilling.

Kursdetaljer

Alder

Fra 13 til 19 år

Pris

2.258,– pr. semester

Varighet

Helårsplass. Undervisningsåret går over 30 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager.

Undervisningssteder

  • Manglerud kulturstasjon
  • Voldsløkka kulturstasjon