Paviljongen i Frognerparken

Om kultureiendommen

Wegnerpaviljongen er fredet som kulturminne og står på en liten høyde i Frognerparken kalt «Utsikten», nær Frogner Hovedgårds herregårdsbygninger. Paviljongen ble oppført på Blaafarveværket i 1824, og flyttet til Frognerparken av eieren Benjamin Wegner i 1836. Den var en bryllupsgave til hans kone Henriette, og er en klassisistisk lystpaviljong (tepaviljong).

Paviljongen er bygget av norske materialer og utformet som et klassisk åttekantet rundtempel med søylegang, inspirert av byggverk fra den gresk-romerske antikken. Det innvendige taket er en malt kopi av kuppelen over Pantheon-tempelet i Roma, noe som skaper en følelse av større romslighet.

Paviljongen er nylig totalrenovert. Utvendig og innvendig restaurering har inkludert forsiktig rensing og gjenskapelse av det kunstneriske takmaleriet. Prosjektet ble ledet av Kulturetatens eiendomsavdeling, gjennomført med ekspertveiledning fra Oslo kommunes kunstsamling, og er i tillegg resultat av et tett samarbeid mellom Kulturetaten, Frognerparkens venner og Byantikvaren. Støtte fra Sparebankstiftelsen har vært avgjørende for prosjektets gjennomføring.

Leiemuligheter

Kunstnere og kulturaktører kan søke om å leie paviljongen til visning og salg av kunst- og kulturprodukter gjennom utlysning om sesongutleie.

Leie av paviljongen i Frognerparken

Fasiliteter

Nettoareal: ca. 21 m2. Paviljongen, som har kapasitet til 10 personer, er utstyrt med stikkontakter, men mangler faste lyskilder. Paviljongen leies ut i den stand den befinner seg i ved utlysning.

Kulturetaten arbeider med å utvikle paviljongen for publikum gjennom ulike arrangementer, med ulike samarbeidspartnere som Frognerparkens venner og Oslo museum, slik at den forblir et levende kulturminne og en kilde til glede for alle.

Kontakt

Vakttelefon for kultureiendommer: 815 00 503 (ved lekkasjer, hærverk og innbrudd utenfor kontortid).

Besøksadresse:
Frognerveien 67
0266 Oslo