Elvelangs i fakkellys

4000 fakler og 100 kulturinnslag, som perler på en snor langs Akerselva! Levende musikk, lyskunst og installasjoner. Magisk stemning – og det er gratis!

Når

Elvelangs i fakkellys arrangeres torsdag kveld nærmest høstjevndøgn, og går fra Frysja til Vaterland.

Hva er elvelangs?

Torsdag kveld nærmest høstjevndøgn erstattes den elektriske belysningen langs Akerselva med 4000 fakler.

Publikum inviteres til en stemningsfull vandring langs elva der man opplever forskjellige kulturinnslag underveis i form av lys, dans og toner, både fra profesjonelle og amatører.

Høstjevndøgns symbolikk, knyttet til naturens syklus gjennom lys og mørke gir inspirasjon til kunstneriske tema og utfoldelse. Programinnslagene tar hensyn til elva og omgivelsene gjennom skogspartier, bakker, sletter og mer urbaniserte områder.

Hvorfor lager vi elvelangs?

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i 2000 under navnet ”Akerselva - byens lengste tigerrisp”. Idéen oppstod i bydel Grefsen-Kjelsås som et lokalt arrangement ved badeplassen på Frysja, men utviklet seg snart til å omfatte hele Akerselva.

Vil du bidra?

Elvelangs er i stor grad basert på frivillig innsats. 

Salgsvirksomhet er ikke tillatt, heller ikke utdeling av informasjon og gratisartikler. Dette gjelder både kommersiell og idealistisk virksomhet.

Registrer ditt bidrag på elvelangs.no

Hvem står bak?

Bydelene langs Akerselva - Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo - arrangerer Elvelangs i fakkellys i samarbeid med frivillige ildsjeler, og med støtte fra en lang rekke samarbeidspartnere og sponsorer.

Følg Elvelangs i fakkellys på Facebook

Kontakt oss

Bydel Nordre Aker

Liv Husby

Mobilnummer
47 61 06 06

E-post

Bydel Sagene

Andreas Fætten

Mobilnummer
92 61 07 20

E-post

Bydel Grünerløkka

Anders Eigil Norman

Mobilnummer
90 83 69 04

E-post

Bydel Gamle Oslo

Nora Helset

Mobilnummer
46 83 71 76

E-post