Kunst og kultur

4000 fakler og 100 kulturinnslag, som perler på en snor langs Akerselva! Levende musikk, lyskunst og installasjoner. Magisk stemning – og det er gratis!

Når

Elvelangs i fakkellys arrangeres torsdag kveld nærmest høstjevndøgn, og går fra Frysja til Vaterland.

Hva er elvelangs?

Torsdag kveld nærmest høstjevndøgn erstattes den elektriske belysningen langs Akerselva med 4000 fakler.

Publikum inviteres til en stemningsfull vandring langs elva der man opplever forskjellige kulturinnslag underveis i form av lys, dans og toner, både fra profesjonelle og amatører.

Høstjevndøgns symbolikk, knyttet til naturens syklus gjennom lys og mørke gir inspirasjon til kunstneriske tema og utfoldelse. Programinnslagene tar hensyn til elva og omgivelsene gjennom skogspartier, bakker, sletter og mer urbaniserte områder.

Hvorfor lager vi elvelangs?

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i 2000 under navnet ”Akerselva - byens lengste tigerrisp”. Idéen oppstod i bydel Grefsen-Kjelsås som et lokalt arrangement ved badeplassen på Frysja, men utviklet seg snart til å omfatte hele Akerselva.

Vil du bidra?

Elvelangs er i stor grad basert på frivillig innsats. 

Salgsvirksomhet er ikke tillatt, heller ikke utdeling av informasjon og gratisartikler. Dette gjelder både kommersiell og idealistisk virksomhet.

Hvem står bak?

Bydelene langs Akerselva - Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo - arrangerer Elvelangs i fakkellys i samarbeid med frivillige ildsjeler, og med støtte fra en lang rekke samarbeidspartnere og sponsorer.

Kontakt oss

Bydel Nordre Aker

Liv Husby

Mobilnummer
476 10 606

E-post

Bydel Sagene

Andreas Fætten

Mobilnummer
926 10 720

E-post

Bydel Grünerløkka

Johanne Hannay

Mobilnummer
909 31 017

E-post

Bydel Gamle Oslo

Thomas Lange

Mobilnummer
901 38 352

E-post