Digital hjemmeoppfølging

Digital hjemmeoppfølging er per nå en tjeneste som er tilgjengelig for innbyggere i bydel St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Frogner, Ullern og Vestre Aker. 

Hva er digital hjemmeoppfølging?

Digital hjemmeoppfølging er en helsetjeneste som kan passe for deg som har kronisk sykdom, for eksempel kols, hjertesvikt eller diabetes. Gjennom oppfølging fra bydel kan du få økt innsikt og mer kunnskap om sykdommen og helsetilstanden din.

Hva kan du få hjelp til?

Du får tildelt måleutstyr etter dine behov og et nettbrett som er enkelt å bruke. Du utfører målinger selv, i ditt eget hjem, og svarer på spørsmål om formen din. En sykepleier på oppfølgingssenteret i bydelen mottar målingene og svarene og gir deg støtte og veiledning om tilstanden din blir dårligere.

Sammen med fastlegen din og oppfølgingssenteret i bydelen utarbeider dere en egenbehandlingsplan. I planen finner du informasjon om hva du kan gjøre hvis sykdommen din forverres.

Hvem passer tjenesten for?

Digital hjemmeoppfølging er en tjeneste for innbyggere med kroniske sykdommer, som bor hjemme. Det er enkelt å komme i gang med digital hjemmeoppfølging. En sykepleier fra oppfølgingssenteret går gjennom utstyret og vise deg hvordan det fungerer. Det er en viktig at du selv er motivert for tjenesten. Det er også mulig å få tjenesten i samarbeid med pårørende hvis du ikke kan håndtere utstyret selv.

Hvem tar jeg kontakt med?

Lurer du på om du kan ha nytte av digital hjemmeoppfølging? Har du flere spørsmål om tjenesten? Ta kontakt med bydelen du bor i eller legen din for en uforpliktende prat.

Du kan også lese mer om digital hjemmeoppfølging på Helsedirektoratets nettsider.