Bakkehaugen ungdomshjem
Bakkehaugen er en omsorgsinstitusjon for inntil fem ungdommer i alderen 12-18 (20) år. Vi tilbyr oppfølging i overgangsfasen når ungdom flytter fra oss og til et annet bosted/egen bolig.
Vår målgruppe er ungdommer som skal bo på ungdomsinstitusjon i et langtidsperspektiv og vi er opptatt av at ungdommene som bor her hos oss skal få muligheten til å lande og finne ro og trygghet. Det er viktig for oss å møte alle ungdommer som skal flytte til oss slik at det er tilpasset den enkelte ungdom, bli kjent med de og deres behov for omsorg.
Ungdommene som bor på Bakkehaugen har flyttet inn til oss på grunnlag av Barnevernlovens paragraf §3-2, som innebærer et hjelpetiltak, eller omsorgsovertakelse jfr. § 5-1. Av og til kan det flytte ungdommer inn hos oss i et akuttperspektiv jfr §§ paragraf §4-1 og 4-2.
Hvordan er det å bo på Bakkehaugen?
Her har ungdommene hvert sitt rom som de har egen nøkkel til. Det er viktig for oss at ungdommene skal trives på rommet sitt så vi hjelper til med å gjøre det hyggelig på rommene. Vår avdeling består av et stort hus med stor hage. Inne på huset er det god plass med hyggelige fellesarealer og blant annet aktivitetsrom, TV-stue, kjøkken, film-rom i kjelleren, treningsrom og spisestue. På uteområdene kan det drives med uteaktiviteter som trampoline, kubb, grilling eller slappe av med en bok i utesofaen vår.
De voksne på Bakkehaugen er her for å hjelpe og støtte ungdommene i deres liv og legge til rette for endring og utvikling i det miljøterapeutiske rommet. Vi jobber etter tilknytnings- og endringsmodellen og vår måte å møte ungdommene på er forankret i denne fagmodellen. Sammen med ungdommen setter vi oss mål for veien videre. Det å være deltaker i eget liv er viktig. Vi inkluderer ungdommene i møter og avgjørelser for deres hverdag her på Bakkehaugen.
Skole, dagtilbud og fritid
Vi på Bakkehaugen har et stort fokus på skole og dagtilbud og vi er tydelige på at dette er noe som skal etableres raskt etter innflytting. For de aller fleste ungdommer vil det være naturlig å fortsette på den samme skolen som før, mens for andre vil det være aktuelt å bytte skole. I begge tilfeller vil vi finne ut hva som er den beste løsningen for å komme seg til og fra skolen og vi vil opprette et tett samarbeid med kontaktlærer samt andre viktige personer i ungdommens skolehverdag. De voksne på Bakkehaugen vil hjelpe ungdommene med å lage ukeplaner og følge opp lekser og annet skolearbeid.
Hvordan kan ungdommene holde kontakt med venner og familie når de bor på Bakkehaugen?
På vår avdeling har vi en egen familieansvarlig som har ansvar for å opprette samarbeid og dialog med ungdommene som flytter inn hos oss. Det er alltid barnevernstjenesten som setter føringer for samvær og vi voksne på Bakkehaugen vil hjelpe til å planlegge slik at samværene blir gjennomført. Vi er også opptatt av tett familiesamarbeid der det er avtalt med barnevernstjenesten.
Ungdommene kan ha besøk av venner og familie på avdelingen. Vi synes det er hyggelig at ungdommene vil invitere til besøk hos oss. Vi minner ungdommene på at det må lages avtale med oss voksne før man kan ta imot besøk.
Hvem jobber på Bakkehaugen?
På Bakkehaugen jobber det 2-3 voksne på dagtid og 3 voksne på kvelden. På natten er det en våken og en hvilende nattevakt. Det vil si at det alltid er en tilgjengelig voksen på huset hele døgnet. Vi er 9 voksne som jobber i fast turnus på dag og kveld . I tillegg har vi nattevakter, helgevakter og vikarer. Ledelsen består av en avdelingsleder og en assisterende leder.
Vi er en blandet personalgruppe med ulik bakgrunn, alder og interesser. Felles for oss alle er at vi er glade i å bli kjent med nye mennesker. Vår samlede kompetanse er svært solid og hver og en av oss bidrar til at ungdommene får det best mulig her på Bakkehaugen.
De voksne på Bakkehaugen er fortrinnsvis utdannet barnevernspedagoger, sosionomer eller vernepleiere. I tillegg til dette er avdelingsleder psykiatrisk sykepleier og vi har også andre relevante utdanninger i personalgruppen. Vi har også egen psykolog tilknyttet vår avdeling.
Kontakt
- Kontaktperson
- Lillian Frøyen, avdelingsleder
- Telefon
- 48 03 85 07
- Postadresse:
-
Postboks 6726, St. Olavs plass
0130 Oslo
- Besøksadresse:
-
Einar Høigårds vei 25
0871 Oslo