Blindern, nedre

Blindern, nedre kjenner vi i dag som "Prestegården" på hjørnet av Blinderveien/Prestegårdsveien. Den kanskje mest kjente beboeren her har vært Jørgen Moe, som var prest i Vestre Aker 1871-1877. Midt på 1700-tallet var det imidlertid Halvor Blindern som regjerte på Blindern. Han hadde en betydelig sosial posisjon og var landskjent for sine "bondegjerninger", blant annet som en av de aller første som prøvde seg med potetdyrking.

Dette kartet over Blindern nedre er målt opp av Halvor M. Bogstad som tok eksamen ved Vinter-landbruksskolen i Kristiania i 1894. Bogstad ble senere gårdbruker i Ullensaker kommune. Vi kjenner igjen Blindernveien forbi gårdsanlegget lengst opp til høyre. Den lille veien som går ut fra gårdsanlegget, retning sydvest, går forbi Halvor Blinderns gravsted, som han fikk kongelig tillatelse til å anlegge i 1801. Gravstedet er i dag et vedifullt kulturminne som kan beskues på haugen i det lille skogholtet mellom Blinderveien og NRK. Helt nederst på kartet, til høyre, ser vi gårdens ytterggrense mot Kirkeveien.

Kart som viser Blindern, nedre

Denne siden bruker cookies fra Google Analytics for måling av trafikk. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette.

Lenke til YouTube Lenke til Facebook

Redaktør: Caroline Juterud

Ansvarlig redaktør: Stein Slyngstad