Til innhold

Sørenga sjøbad er åpnet igjen

Sjøbadet på Sørenga er åpnet igjen, etter at det har vært stengt i forbindelse med oljeutslippet i oslofjorden. Oslo kommune oppfordrer publikum til å følge med, og avstå fra å bade hvis man ser oljefilm på vannet eller lukter olje i området.

Anlegget på Sørenga er rensket opp og rengjort, og klart til åpning. De andre strendene i oslofjorden er åpne, og det har ikke vært observert olje i nærheten. 

Dette har skjedd:

Onsdag ettermiddag ble Oslo kommune ved Brann- og redningsetaten varslet om olje i Alnaelva. Kilden til utslippet viste seg å være tanker med fyringsolje på Sporveiens område på Ryen. Kort tid etter varselet var brannvesenet på plass ved utløpet av Alnaelva ved Kongshavn for å legge ut lenser. 

Foreløpig vet vi ikke nøyaktig hva som er årsaken til lekkasjen. Saken er rutinemessig under etterforskning av politiet. 

I håndteringen av oljelekkasjen har det vært tett samarbeid mellom Brann- og redningsetaten, Vann- og avløpsetaten, Bymiljøetaten og kommunelegen, og også med Sporveien og Politiet, slik det skal være ved slike hendelser. 

 

Dette kan du gjøre hvis du har badet og utsatt deg for olje 

Hvis man får olje på huden:
Vaskes av med såpe og vann. Huden kan bli irritert. Bruk gjerne fuktighetskrem etter vask.

Hvis man svelger olje:
Stoffet kan irritere og gi brekninger. Melkeprodukter kan redusere plagene. Hvis du kaster opp mer enn en gang, kontakt lege.  

I luftveiene:
Olje fordamper og kan gi irritasjon i luftveier og øyne. Forlat stedet. Tungpust kan oppstå straks eller noen timer etter innånding eller brekninger. Hvis man blir tungpusten bør man kontakte lege.

Oljeskadet fugl

Oppdager du fugl som er skadet med oljesøl, ta kontakt med Bymiljøetatens døgnåpne vaktsentral:

Telefon: 23 48 21 50

E-post: vaktsentralen@bym.oslo.kommune.no