Kunstprosjekt Langøyene

Kunstutvalget for Langøyene ønsker kunstnere til å utforme en skulptur eller en installasjon på Langøyene.

Kort beskrivelse

Langøyene ligger i indre Oslofjord og består av to odder, Nordre- og Søndre Langøy, bundet sammen av en gresslette. Gressletten er overflaten av det gamle deponiet. Langøyene tilhører geografisk Nesodden kommune, men eies og forvaltes av Oslo kommune.

Les mer om bakgrunn og historikk og arbeid som skjer fremover på Langøyene

Utlysningstekst

Kunstutvalget for Langøyene ønsker med en prekvalifisering å høre fra kunstnere som ønsker å ta på seg oppdraget med å utforme en skulptur eller en installasjon på Langøyene. 

Stedet for kunst er ved kaia og blir dermed det første man ser når man ankommer øya med båt. Kaia skal oppgraderes og det er et av de få stedene på øya man kan ha fundamentering for skulptur.

Vi oppfordrer unge kunstnere og kunstnere med flerkulturell og mangfoldig bakgrunn til å sende sine bidrag. Det er ikke en forutsetning at du har jobbet med store skulpturer i offentlige rom før, men du bør ha kjennskap til skulptur og å jobbe med 3dimensjonale verk og materialer. Vi ønsker også å høre fra kunstnere som har jobbet med Langøyene som tema tidligere selv om det ikke primært er skulpturelle verk.

Kunstbudsjettet er på totalt 2,5 mill inkl. 5% BKH avgift etc og kunstprosjektet som utlyses her har en ca. ramme på 1,5 mill. Ferdigstillelse av kunstprosjekt er 2022. 

Søknadsfrist

7. desember 2020.

Slik sender du dine bidrag

Send oss informasjon om dine tidligere arbeider og ditt kunstnerskap i en samlet PDF. PDFen skal være på maks 5 sider i liggende format, og ikke overskride 2 MB.

PDFen skal inneholde: 

  1. Kunstnerskap og kunstnerisk fokus ca. 200 ord.
  2. Kort bio på ca. 150 ord og med lenke til webside.
  3. Bilder av verk med info om materiale, størrelse og år.


Vennligst send materialet til: postmottak@kul.oslo.kommune.no
Kunstkonsulent: Tanja Thorjussen

Ansvarlig for kunstprosjektet

Kulturetaten er ansvarlig for kunstprosjektet.

Se kontaktinformasjon til Kulturetaten