Til innhold
Bilfritt byliv

OsloByliv på Grønland

Tid og sted

Dato

Lørdag 14. desember

Tid

Hele dagen

Om aktiviteten

Illustrasjon

Lørdag 14. desember inviteres store og små til en dag fylt med yrende byliv og varierte aktiviteter på Grønland, i Olafiagangen under Nylandsbrua.

Arrangementet er gratis og åpent for alle! 

Plassen fylles med deilig livemusikk fra lokale artister, god mat fra lokale spisesteder og morsomme aktiviteter for alle aldre. Du kan delta på gratis plantelotteri, lage din helt egen julekrans eller oppleve spennende historiefortelling for barn og unge i den varme lavvoen. Lokale aktører står for moroa. Vi har noe for alle aldre. 

Ta på deg dine flotteste vinterklær, og bli med på en dag der vi fyller plassen under Nylandsbrua med lek, moro og varme opplevelser. Velkommen til OsloByliv på Grønland.

Lek og moro:

I lekesone kan man prøve Cricket sammen med Pratik fra Norges Cricketlandslag, bygge bilbane sammen med Julian, prøve deg på curlingbanen eller teste deg på 6 ulike analoge spill: Cornhole, Stigegolf, Mega Jenga, Shoelbak, Shuffel Puck og Möllky.

Mat og kos:

Vi har en egen mat og kos-sone hvor du kan kjøpe og teste ut ulike ting. Vi får besøk av Aleppo Bahebek som lager autentisk Syrisk gatemat, Forandringshuset som stiller med julebakst, julegodt og deilig mat. Du kan varme deg med nystekte vafler og kaffe fra Akerselva Padleklubb, smake på brente mandler laget av Helle fra Helleskitchen eller slå seg til ro rundt bålpanna og steke marshmallow over bålet sammen med Nabolagshager.

Verksted og aktiviteter:

Under OsloByliv på Grønland kan du og hele familien delta på en rekke ulike verksted. Dere kan lage julekrans, lage morsomme ting ut av plastisk som er funnet ute i naturen sammen med Gerilja Plastic Movement og Fred og Gjenbruk. Sammen med Grønlands kirke kan dere være med på juleverksted. I tillegg kan man tegne, få ansiktsmaling og delta på gratis plantelotteri (utloddingen starter klokken 15.00)

Historiefortelling i lavvoen:

Inni lavvoen blir det spennende historiefortelling, her får vi først besøk av Iselin Shumba som skal lese fortellinger for barn klokken 11.30 og 12.30. Klokken 14.30 og 15.30 får vi besøk av Aon kjent fra Broshow og forfatter av Third Culture Kids og Fela, hip-hop artist og skuespiller i «Blokk til blokk». De byr på spennende historier og skal ha en performance om "forandring".

Scene:

På OsloByliv-scenen på Grønland har vi mange spennende, unge og lokale artister å by på. 

Klokken 12.00 blir det ulike opptredener fra KIGO og deres flotte talenter. Her kan du bli med å danse sammen dansekruet MOTO, de skal danse gata tilbake med egen koregrafi til låta "Iskaldt», etter dem entrer Ella og Amalie fra ungdomsvokalgruppa VoKIGO scenen. Til slutt kan få med deg trioen Iman, Trym og Oumayma som ukentlig produserer egen musikk i KIGObingen.

Klokken 13.00 kan du se Ella og Amalie og trioen Iman, Trym og Oumayma entre scenen for andre gang!

Klokken 16.30 får vi besøk av et band fra Edvard Grieg VGS, dette er en jazzkvartett bestående av Sigurd, Sikia, Eira og Jonas! Dette kommer til å bli fantastisk.

Fra klokken 17.00 fyller Forandringshuset scenen med en rekke unge artister! Du kan blant annet se Oumayma og Iman en duo som skal gjøre noen kjente låter i sin egen tolkning med tostemt vokal, gitar og piano, Gard er en artist som lager egne hiphop & RNB låter, Simon 18 år gammel artist som har drevet med musikk i 1,5 år og Spiro aka BlueBird som lager sin egen musikk.

Se mer informasjon om aktiviteter og program på Facebook (du trenger ikke å logge inn).