Til innhold
Salg, servering og skjenking

Regler for serveringssteder i Oslo

Stengte tilbud for å hindre koronasmitte

De fleste av kommunens tjenester, tilbud og arrangement er nå stengt eller avlyst inntil videre. Det gjøres for å hindre spredning av viruset og holde befolkningen trygg.

Steder som serverer mat kan holde åpent. Buffetservering og skjenking av alkohol er ikke tillatt. Serveringsstedene må sørge for at alle preventive tiltak følges.

Byrådet vedtok 3. april 2020 en oppdatert forskrift om forebygging av koronasmitte i Oslo. Forskriften følger opp regjeringens innstramminger og forlengelse av tiltakene for å bremse smitte av koronavirus.

Hvem kan holde åpent?

Det er kun serveringssteder som har kjøkken og matservering som kan holde åpent. Alle skjenkesteder som barer, puber, nattklubber og lignende skal holde stengt.

Dette er definert i Helsedirektoratets vedtak av 12. mars 2020.

Hvilke regler gjelder?

  • Det er forbudt å skjenke alkohol.
  • Servering av mat skal ikke skje som buffet.
  • Serveringssteder skal
    • legge til rette for at gjestene skal kunne holde minst én meters avstand til hverandre
    • sørge for at gjester og personell kan holde to meters avstand
    • sørge for at hånddesinfeksjon eller håndvask med såpe er lett tilgjengelig
  • Take-away er tillatt.

Les Mattilsynets råd til næringsmiddelvirksomheter.

Næringsetaten kan stenge de serverings- og skjenkestedene som ikke overholder forbudet og andre regler fastsatt i byrådets forskrift, jf. smittevernloven § 4-1 tredje ledd.