SAMMENomGATA

Kontakt

Besøksadresse

Olaf Ryes plass,

SAMMENomGATA

SAMMENomGATA (2019-2021) er et kunstprogram med fokus på temporær visuell kunst, i og omkring Thorvald Meyers gate i Oslo, i forbindelse med oppgraderingen av gata. Oppgraderingen er en del av Trikkeprogrammet – Fremtidens byreise

SAMMENomGATA (2019–2021) er et prosjekt i regi av Kulturetaten, Oslo kommune. Prosjektet har over en treårsperiode sørget for:

  • barnekunst på byggegjerdene under oppgraderingen av trikkeskinnene i samarbeid med BYM og Oslo Kulturskole (2019)
  • gjennomført et omfattende performanceprogram på Schous plass av det internasjonale kompaniet Body Cartography Project, i samarbeid med Deichman Grünerløkka, Sporveien og Bymiljøetaten (2019)
  • utviklet et program med utstilling, performance, konserter og samtaler på Atelier Nord og Olaf Ryes plass, co-curatert av Atelier Nord (2020).

Oppgraderingen er nå ferdigstilt og SAMMENomGATA avrundes denne våren med to prosjekter av Tegneklubben og Lotte Konow Lund. Denne delen av SAMMENomGATA skal få fram kunstnerperspektivet i byutviklingen, kunstneren i byen - kunstneren som ser byen, og som problematiserer at den endrer seg.

Kurator: Linn Cecilie Ulvin

Samarbeidspartnere: Sporveien, Bydel Grünerløkka, Bymiljøetaten, Deichman Grünerløkka, Atelier Nord, Oslo Kulturskole, Grünerløkka Lufthavn / Galleri 69, Uten tittel Forlag. 

Deltakere: BodyCartography Project (Olive Bieringa og Otto Ramstad, Loan Ha, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Venke Marie Sortland, Oliver Connew, Olivia McGregor, Camilla Wexels). Anne Thrine Jackwitz, Kari Brit Kjerschow, Hilde Knutsen, Solveig Wiig, Dorota van Tiggelen, elever fra Oslo kulturskole, Hans Petter Blad, Marthe Ramm Fortun, HC Gilje, Mai Hofstad Gunnes, Ida Lykken Ghosh, Nora Joung, Hanne Lippard, Inger Wold Lund, Randi Nygård, Maria Sundby, Tone Leksbø Walgermo, Jana Winderen, Morten Helberg, Sara Yazdani, Janne Wilberg, Bjørnar Johnsen, Even Smith Wergeland Tegneklubben (Bjørn Bjarre, Ulf Verner Carlsson, Paul Dring, Terje Nicolaisen, Martin Skauen), Lotte Konow Lund.

Tegneklubben og SAMMENomGATA (16. april-31. juni 2021)

- gratisbok, utstilling og kampanje på Grünerløkka og tegninger i offentlig uterom

HER SLUTTER GRÜNERLØKKA er Tegneklubbens bidrag til SAMMENomGATA (2019–2021), som består av en bok med tegninger, en kampanje og en utstilling. Boka distribueres gratis på Grünerløkka i Oslo, i perioden april - juni, der den vil bli lagt ut i butikker, på biblioteket, i barer, utesteder og kafeer. Originaltegningene vises i en utstilling på Galleri 69 med åpning 16. april 2021. Et utvalg tegninger vil også vises i offentlig uterom på Grünerløkka. 

Tegneklubben er et samarbeid mellom Terje Nicolaisen, Paul Dring, Martin Skauen, Ulf Carlsson og Bjørn Bjarre. Sammen gjør de det å tegne til et fellesskap, og klubben fungerer som observatør, kommentator, forslagsstiller og debattant: med et kritisk blikk både på byen, samfunnet, hverdagslivet, kunstfeltet og kunst i offentlige rom. 

Les mer om tegneklubben her

Relevante datoer

  • 16. april. kl 19:00-21:00: Åpning av utstilling på Galleri 69, Adresse: Markveien 61, 0550 Oslo

Utstillingen vil være åpen kl. 12:00-16:00 på disse datoene:

17., 18., 22., 23., 24., 25., 29., 30. april.

1., 2. mai.

 

  • Uke 17-21: Visning av tegninger i uterom på Grünerløkka 
  • 16. april t.o.m. juni    Kampanjeperiode for boka

Lotte Konow Lund og SAMMENomGATA

- performanceforedrag og tegninger i offentlig rom

Lotte Konow Lund utvikler en performance og en tekst med fokus på Oslo øst, og området i tilknytning til Thorvald Meyers gate spesielt, som bruker kunsten og menneskene som befolker den til å komme inn på temaer som byutvikling, øst-vest, klasse og gentrifisering.  

Les mer om Lotte Konow Lund her

Lotte Konow Lunds performance vil skje 9, 10, 16, 17 september, på Grünerløkka. 
Varighet: ca 1 time 
Tidspunkt, påmelding og sted for oppmøte annonseres nærmere. 

Omtale

En sanselig reise på Schous plass, Jan Robert Johnsen, visitløkka, 10 september 2019

En formidlingsevne verd å applaudere, Subjekt, Ingrid Granrud Veiersted, 25 mars 2020

Signalfeil på Olaf Ryes plass, Torkjell Hovland, Ballade, 9. mars 2020

- Ofte vet ikke de som planlegger bybildet hvordan man driver butikk, melkoghonning.no, 22. juli 2019

Kontakt oss

Prosjektleder

Else Haavik

E-post:

Kurator

Linn Cecilie Ulvin

Mobilnummer: 95 76 51 28

E-post: