Tilskudd til kjøp av elektrisk lastesykkel for bedrifter

Frist for å søke

Søknader behandles fortløpende til rammen på 3 millioner kroner er fordelt.

Kort om tilskuddet

Som en midlertidig kampanje gir Oslo kommune tilskudd til kjøp av elektrisk lastesykkel til bedrifter. Mindre leveranser utgjør rundt en fjerdedel av vareleveransene i Oslo, og bare i Oslo sentrum er det 50 000 vareleveranser hver dag. Målet er at el-lastesyklene skal erstatte bilbruk. Støttesatsen er 10 000 kroner pr. sykkel begrenset til maksimalt 30 % av kostnaden, og hver bedrift kan søke støtte til maksimalt 10 sykler. Det er et krav at søknaden må innvilges før bedriften kan kjøpe eller bestille lastesykkel.

Kriterier for å søke

• Bedriften må holde til i Oslo og være registrert i enhetsregisteret (Brønnøysundregisteret). Privatpersoner, statlige byggeiere, kommunale aktører og borettslag/sameier kan ikke søke.
  • Bedriften kan ikke bestille den elektriske lastesykkelen, eller på noen annen måte starte med tiltaket, før søknaden er innvilget.

Retningslinjer for tilskuddsordningen

• Det gis tilskudd på 10 000 kroner per sykkel, begrenset til maksimalt 30 % av kostnadene til kjøp av sykkel. Det vil si at dersom bedriften f.eks. kjøper en sykkel til mindre enn 33 330 kroner så vil tilskuddet beregnes til 30 % av kostnaden. En sykkel til 20 000 kroner vil da gi et tilskudd på 6 000 kroner.
  • Tiltaket gjelder kjøp av nye elektriske lastesykler ferdig monterte fra butikk. Det gis ikke tilskudd til kjøp av brukte sykler, byggesett eller kjøp gjennom privatperson.
  • Det gis tilskudd til maksimalt ti elektriske lastesykler per bedrift.
  • Tilskuddet gjelder kun ved kjøp av elektrisk lastesykkel. Det gis ikke tilskudd til ordinær elsykkel.
  • Dersom bedriften mottar annen offentlig støtte til kjøp av elektrisk lastesykkel, kan den ikke få støtte fra Klima- og energifondet.
  • Sammen med søknaden skal søker beskrive planlagt bruksområde for sykkelen og hvilken type biltransport sykkelen erstatter.
  • Kvitteringer/fakturaer for alle kostnader i forbindelse med kjøpet må tas vare på for innsending med ferdigmelding slik at du kan få utbetalt støtten. Kvitteringer/faktura må være spesifisert med varetype og mengde. Dokumentasjon av kostnader som ikke er i samsvar med norske lover og forskrifter kan ikke inngå i kostnadsgrunnlaget for beregning av tilskudd.
  • Sammen med ferdigmeldingen skal det leveres en erfaringsrapport basert på 6-8 ukers bruk av sykkelen. Se link under.
  • Søknadene vurderes individuelt, og da målet er å erstatte bilbruk vil dette tillegges vekt.
  • Tilsagn er gyldig i ett år. Det vil si at søker har ett år på å gjennomføre tiltaket og sende inn ferdigmelding.

Ønsker du råd og veiledning, kontakt:

Enøktelefonen: 22 92 14 00

E-post: fondet@kli.oslo.kommune.no

Slik søker bedriften tilskudd til elektrisk lastesykkel

• 1Registrering av søknad

Du får svar innen tre uker til Min Side. Du kan ikke starte arbeidet eller bestille sykkel før du har mottatt tilsagn fra Klima- og energifondet.

• 2Ferdigmelding av tiltak

Når arbeidet er utført, og alle regninger er betalt, last ned og fyll ut erfaringsrapport for elektronisk lastesykkel. Dette skal sendes inn sammen med annen nødvendig informasjon.

Følg linken du finner i ditt tilsagnsbrev. Følg instruksene og last opp kvitteringer/fakturaer og eventuell annen nødvendig dokumentasjon.

• 3Utbetaling av penger

Etter at ferdigmeldte tiltak er behandlet av oss, vil tilskudd bli utbetalt til oppgitt kontonummer.

Klage

Dersom du får avslag på din søknad om tildeling av midler, kan du klage. Klagen sendes til:

Klima- og energifondet
Rådhuset

Klagefristen er tre uker fra du mottar brev om avslag.