Tilskudd innen helse- og sosialsektoren

Frist for å søke

Årets søknadsfrist er utløpt. Neste søknadsfrist er rundt 1. april 2019.

Kort om tilskuddet

Tilskuddsordningen skal støtte opp om frivillige og ideelle organisasjoners innsats på helse- og sosialområdet, og bidra til inkludering, gode levekår og aktiv samfunnsdeltakelse for innbyggerne i Oslo. Utgangspunktet for beregning av flerårig tilskudd vil være byrådets innstilling til fordeling av tilskudd (byrådets budsjettforslag). Budsjettforslaget er klart i slutten av september.

Det kan søkes om:

• Driftstilskudd
  • Prosjekttilskudd til tidsavgrensede prosjekter

Kriterier for å søke

Hvem kan søke?

Ideelle, frivillige og bruker- og pårørendeorganisasjoner i Oslo som har tilbud innen helse- og sosialsektoren.

Tildelingskriterier:

Ved tildeling av tilskudd legges det vekt på om organisasjonen:

• bidrar til formålet med tilskuddsordningen
  • gir et byomfattende tilbud til befolkningen i Oslo
  • kan dokumentere god kvalitet og gode resultater
  • har en god organisasjonsdrift
  • utfyller tilbud i regi av kommunen eller andre organisasjoner
  • stimulerer til frivillig innsats
  • bidrar til hjelp til selvhjelp
  • fremmer brukermedvirkning
  • har en andel egenfinansiering

Retningslinjer

Retningslinjer for tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner på helse- og sosialområdet (PDF 0,1MB)

Flerårige tilskudd

Som et ledd i arbeidet med å utvikle tilskuddsordningen, innføres det for 2019 en prøveordning med mulighet for flerårige tilskudd for et utvalg organisasjoner. Det tas forbehold om bystyrets årlige budsjettvedtak.

Organisasjonene som tas inn i ordningen må årlig rapportere for bruken av midler, bekrefte fortsatt drift og levere oppdatert budsjett, men trenger ikke å levere nye søknad i en 3-årsperiode.

Organisasjonene vil også bli fulgt opp av Velferdsetaten i årlige møter. Byrådet vil vurdere hvilke organisasjoner som innstilles til flerårige tilskudd for perioden 2019-2021 etter at bystyrets behandling av budsjett for 2019 er ferdigstilt.

Tildelinger

Byrådets budsjettforslag for 2019 – Fordeling av tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner.

Tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner innen helse- og sosialområdet for 2018 (PDF 0,1MB)

Tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner innen helse- og sosialsektoren for 2017 (PDF 0,3MB)

Tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner innen helse- og sosialsektoren for 2016 (PDF, 0,1MB)

Harriette Utheim
E-post: ideelle@vel.oslo.kommune.no

Rapportering for tidligere mottatt tilskudd

Rapportering for 2017 sendes inn som en del av søknaden for 2019.

Slik søker du tilskudd innen helse- og sosialsektoren

• 1Fyll ut søknadsskjema

Årets søknadsfrist er utløpt. Neste søknadsfrist er april 2019. Søknadsskjema blir lagt ut 1. mars.

• 1Vurdering av søknaden

Velferdsetaten tar i mot og vurderer søknadene og gir en anbefaling om fordeling av tilskuddsmidlene til byrådet.

• 2Byrådets innstilling

Byrådets budsjettforslag, inkludert innstilling til fordeling av tilskuddsmidlene, er klart i slutten av september

• 3Endelig vedtak

Byrådets forslag behandles i bystyrekomiteene, og bystyret vedtar endelig fordeling av tilskuddsmidlene i desember, som en del av budsjettbehandlingen.