Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn

Frist for å søke

Årets søknadsfrist har gått ut. Ny frist blir lagt ut når den er klar.

Kort om tilskuddet

Formålet med tilskuddsordningen er å bidra til å bedre oppvekst- og levekårene for barn og ungdom ved å bidra til etablering eller videreutvikling av åpne møteplasser.

Målgruppen er barn og ungdom i alderen 10 til 20 år med spesielle behov, utsatte ungdomsgrupper og ungdomsmiljø.

Utlysningstekst, regelverk, veileder til regelverk, søknadsprosess, årsplan og søknadsskjema er tilgjengelig på nettsidene til Bufdir.

Kriterier for å søke

Hvem kan søke?

Offentlige aktører, private instanser og frivillige organisasjoner kan søke om midler.

Det kan søkes om midler til:

• tiltak/prosjekter som videreutvikler eller etablerer åpne og inkluderende møteplasser overfor målgruppen
  • investeringer i lokaler og utstyr for å videreutvikle eller etablere åpne møteplasser for barn og ungdom. Søknad om rene investeringstilskudd innvilges kun for ett år av gangen.
  • det kan søkes og innvilges midler for inntil en treårsperiode (ett til tre år).

Følgende vektlegges i 2017:

• Tiltak som gjelder barn og ungdom med innvandrerbakgrunn som står overfor spesielle utfordringer, og arbeid som fremmer integrering er høyt prioritert.
  • Det vil videre bli lagt vekt på samarbeid mellom bykommuner og frivillig sektor.

Søknader i Oslo kommune

Kommuner i tilskuddsordningen foretar en politisk og administrativ vurdering og prioritering av søknadene. Bufdir gjør den endelige tildelingen.

Søknader om byomfattende tiltak og tiltak i bydelene Frogner, Nordre Aker, Nordstrand, St. Hanshaugen, Ullern, Vestre Aker og Østensjø vil vurderes/prioriteres av Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester.

Søknader om tiltak i bydelene Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Søndre Nordstrand, Alna, Grorud, Stovner og Bjerke vurderest og prioriteres av bydelene selv.

Alle søknader fylles ut og sendes inn elektronisk via sidene til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Bydel / byomfattende søknaderKontaktperson(er)Kontaktinformasjon
Frogner, Nordre Aker, Nordstrand,
St. Hanshaugen, Ullern, Vestre Aker og Østensjø.

Kjersti Varang (EHS)

E-post / 23 46 11 53

Bydeler som prioriterer tiltak selv
BydelKontaktperson(er)E-post / telefonnummer