Byrute 6 Skøyen–Carl Berners plass

Byrute 6 er en viktig tverrforbindelse mellom Skøyen i vest og Carl Berners plass i øst.

Fakta om byrutene

• Byrutene er betegnelsen på åtte nye sykkeltraseer innenfor Ring 3
  • Byrutene skal stå klare innen 2020
  • Byrutene er den viktigste delen av Oslo kommunes sykkelsatsing

Hvor går byrute 6?

Byrute 6 er en viktig forbindelse mellom øst og vest i byen. Byruta går fra Skøyen til Carl Berners plass, og følger Ring 2. Mellom Frognerparken og Blindernveien deler den seg i to traseer, for å gi utrygge syklister en alternativ rute i påvente av permanente oppgraderinger på Ring 2.

Beskrivelse av trasé:

• Byruta følger Ring 2 fra Skøyen til Carl Berners plass
  • Fra Gyldenløves gate ved Frognerparken til Blindernveien/Ullevålsveien deler byruta seg i to traseer:
    • Den ene følger Ring 2
    • Den andre går gjennom Gyldenløves gate, Tidemanns gate, Professor Dahls gate, Jacob Aalls gate, Fagerborggata og Ullevålsveien

Se detaljert kart over byrutene

Midlertidige tiltak på Ring 2

Det gjøres en rekke midlertidige tiltak for sykkel på Ring 2 i påvente av en fullstendig ombygging, hvor formålet er å legge til rette for trikk og et permanent anlegg for sykkel.

Når gjennomføres tiltakene?

De midlertidige tiltakene på Ring 2 gjennomføres i løpet av 2017 og 2018. Intensjonen er å gjennomføre de enkleste tiltakene på den alternative traseen, som å sikre lovlighet og synlighet, i løpet av 2018. Under fanen "Pågående prosjekter" kan du se hvilke tiltak som er under planlegging.

Dette er gjennomført

• Sykkelfelt på Ring 2 mellom Maridalsveien og Vogts gate

Pågående prosjekter

Mer om byrutene